Actuele tijd

Op visite bij Jos en Anneke in Wieringerwerf PDF Afdrukken E-mail

Op visite bij Jos en Anneke in Wieringerwerf

We zijn in Bolsward gestopt en hebben boodschappen gedaan in de regen. Toen het droog werd zijn we het stadje ingelopen. Ze hebben er een prachtig stadhuis, maar dat stond nu in de steigers. We liepen ook over de het kanaal, dat deel uit maakt van de Elfstedentocht. Overal hingen affiches over de tweede zwempoging van Maarten van de Weijden. Er wordt in het stadje een grote inzamelingsactie gehouden en op 21 juni wordt de nacht van Bolsward gevierd, want dan zwemt Maarten door Bolsward.

Na Bolsward zijn we over de Afsluitdijk gereden. Voor Ria was dit de eerste keer in haar leven. Ik was er al ooit geweest.

Er wordt hard gewerkt aan het fietspad over de Afsluitdijk en juist op deze dag werd bekend gemaakt, dat Cora van den Nieuwenhuizen opnieuw 250 miljoen had vrij gemaakt voor verzwaring van de Afsluitdijk en verbreding van de sluizen.

Na de Afsluitdijk waren we vrij snel in Wieringerwerf en werden we hartelijk onthaald op het bedrijf Sturms Jacobs, waar nu 2 dagen onze camperplaats is.

We hebben weer gezellig bijgekletst en na een heerlijke BBQ hebben wij het prachtige loonbedrijf bezocht, dat nu geregeerd wordt door de dochter van Jos en haar man Pim Sturms. Tijdens de BBQ bleek dat Jos en Anneke ook wel graag mee zouden gaan naar het weekend in Rekken. Nadat ik Irma gebeld had bleek dat er één paar had afgezegd en dat er dus nog plaats was. Snel geregeld dus. Jos en Anneke gaan met ons mee naar Rekken. Super gezellig.

Donderdagmorgen . Het regent weer. Wij willen vandaag gaan fietsen, maar dan moet het wel droog zijn.

Om 14 uur konden we starten. Jos had een rondje uitgezet van 40 km. Je zult het niet geloven, maar ook in de Wieringermeer fietsten we heerlijk door stukken natuurgebied en genoten we op een bankje van de vele ganzen en eenden op de plassen. En zo fietsten we naar het appartement van Anneke in Medemblik. Een prachtige appartement op de 6e verdieping met uitzicht op de jachthaven en het IJsselmeer. We genoten met een drankje en een hapje van het mooie uitzicht. En daarna hebben we heerlijk gedineerd bij de Chinees in Medemblik en onze plannen gesmeed voor de komende dagen in Rekken. We zien er allemaal naar uit. 

Smorgens zijn we samen naar het dorp gefietst om nog wat boodschappen te doen. Leuk centrum heeft Wieringerwerf. Men heeft er ook nog humor. Ik liep buiten bij de winkels en toen vroeg een Wieringerwerfer aan mij of ik mijn vrouw kwijt was. Hahaha. Ik zeg neen, dan zou ik niet zo rond kijken.

Toen wij terug kwamen had Jos zo ongeveer al weer één ha. gras gemaaid en na nog een kopje koffie zijn we aangereden.

 
< Vorige   Volgende >