Actuele tijd

Het Groningermuseum PDF Afdrukken E-mail

Het Groningermuseum

Savonds zijn we nog even de stad in gefietst. Alle terrassen zaten vol, overal stonden en hingen fietsen en het was druk met fietsverkeer in de stad. Echt een studentenstad. Als je op een kruispunt komt en het licht gaat op groen, dan mogen alle 4 de richtingen tegelijk. Alles gaat kris kras en dwars over straat. Het verloopt chaotisch, maar het gaat steeds weer goed. Heel apart. In Groningen is men er wel aan gewend, dat er veel fietsverkeer is en dat die ook vaak voorrang nemen.

We zagen al prachtige gebouwen, zoals de Martinitoren , distilleerderij Hooghoudt, de Korenbeurs, de prachtige universiteitsgebouwen, brouwerij Martinus, het centraal station, de KPN gebouwen, het gebouw van de Gasunie etc.

Wat we ook zagen was het Groningermuseum.

Hier zijn we eigenlijk speciaal voor naar Groningen gegaan. We hadden thuis online al kaartjes besteld.

Daags daarna zijn we naar het museum gegaan? Alleen het gebouw op zich is al een kleurrijk kunstwerk en een bezienswaardigheid. Het is ontworpen door architect Alessandro Memdini. Elke ruimte van het gebouw is al een verwijzing naar de collectie.

Prachtig om de gedachten achter dit gebouw te lezen en te zien hoe het is ontworpen en uitgedacht. 

Naast de normale collectie was er nu een tentoonstelling over 100 jaar vrouwenkiesrecht, waar ik een week geleden nog over gesproken heb!

Na het bezoek aan het museum zijn we naar Egbert en Sietske gegaan, waar we uitgenodigd waren om te komen eten.

Dat werd zeer gezellig en na afloop zijn Sietske en Egbert nog een eind met ons teruggefietst om ons een kortere route naar onze campingplaats te wijzen.

Uiteraard hebben we nog veel herinneringen aan de reis naar Zweden opgehaald.

Woensdag 19 juni vertrokken we weer uit Groningen. Ik had nog graag even bij boer Brok in Appingedam aan gegaan, maar dat kwam helaas niet uit.

Dus nu via Bolsward, waar we nog even rond willen kijken, als het niet te hard regent, naar Wieringermeer, waar Jos en Anneke ons verwachten.

 
< Vorige   Volgende >