Actuele tijd

Oldenburg kleurt roze en vaderdag in Leer PDF Afdrukken E-mail

Oldenburg kleurt roze en vaderdag in Leer.

Van Bremen gingen we 50 km verder naar de stad Oldenburg. Er was een camperplaats aan het water, maar daar waren maar 3 plekken. Toen wij er aan kwamen stonden er al 4 campers. Meteen werd gezegd, dat we er nog wel bij konden. We namen plaats en maakten een praatje met de andere camperaars en toen bleek dat nr. 3 ging vertrekken. Dus wij maar weer verplaatsen en op de reguliere plaats aan het water gaan staan. Een fantastische plek. Na een kwartier werd ons gevraagd om over een kwartier even weg te gaan, omdat er een vrachtwagen zou komen, die een quad op het schip moest lossen. Nou ja. Het was leuk om te zien hoe dat ging en een half uur later stonden we echt op onze mooie plek aan het water. Rechts keken we op een grote sluis en links op een grote brug, die langs 4 grote palen 3,50 m omhoog kan. Erg spectaculair dus. Het was zonnig en gezellig in de stad. Bij het VVV vertelde men ons dat er morgen feest was, dus wij besloten nog een dagje langer te blijven. 

Savonds was er aan de andere kant van de rivier, de Hunte, in een park gezellige countrymuziek. Iedereen zat tot savonds laat buiten en het was geen straf om naar de muziek te luisteren.

Het feest was een soort gay parade van de CSD. Ik trok mijn roze shirtje aan en wij er op af. Erg veel volk, erg veel roze en heel veel muziek en drank. Wij stonden met onze regenboogvlaggetje in de hand naar de parade te kijken. Geweldig om al die uitgedoste figuren te zien en te horen.

Morgen gaan we weer 50 km verder naar het stadje Leer, wat ons in aanbevolen.


Leer

Leer is een oude havenplaats met mooie gebouwen. Tussen de buien door hebben wij de klassieke rondwandeling gemaakt en zagen wij het Rathaus, de Waag, enkele kastelen en burchten, een gereformeerde, een katholieke en een lutherse kerk, het theemuseum, enkele mooie bruggen en in de haven prachtige boten, die gebruikt werden als restaurant, als rondvaartboot of als museum.

We moesten de wandeling zo inrichten, dat we telkens konden schuilen, want het bleef maar regenen.

Savonds hebben we lekker gegeten in de stad, want het was vandaag tenslotte vaderdag. Toen we om 07 uur wakker werden hoorde ik veel auto’s en het bleek dat we bijna ingebouwd werden op de parkeerplaats. Gelukkig was één van de vier reguliere camperplaatsen op dat moment vrij, dus maar snel daar naar toe. We hoefden hier toch geen tv meer te kijken.

Daags daarna hebben we een fietstocht van 50 km gemaakt naar de plaatsjes Weemer en Papenburg. Het was geen mooie fietstocht. Veel te veel op een fietspad langs een drukke weg, maar het was wel heerlijk fietsweer.

Na terugkomst  moesten we eerst lozen op de daarvoor bestemde plaats en toen hebben we richting Groningen ingezet.

We kwamen aan op een camperplaats bij het Paterwoldersmeer, maar die was vol. Jammer, want het was er wel leuk , ook wel vanwege het prachtige weer.

Toen zijn we richting het industrieterrein gereden en daar staan we nu in een jachthaven, ca 2 km van het centrum van Groningen.

Morgen dus de stad in, naar het museum en misschien nog een bezoekje brengen aan Sietske en Egbert, waar we mee naar Zweden zijn geweest.

 
< Vorige   Volgende >