Actuele tijd

De overtocht en terugweg door Duitsland. Bremen PDF Afdrukken E-mail

De overtocht en terugweg door Duitsland

De overtocht was geweldig. Het liep allemaal gesmeerd. Aan boord gingen we gebruik maken van de extra stoel die we betaald hadden. Het bleek een lekkere relaxstoel te zijn in een mooie, lichte ruimte. We zaten er met 7 mensen, zeer relaxed. We hebben er optimaal gebruik van gemaakt. 

Na aankomst zijn we richting Lübeck gereden en hebben we daar boodschappen gedaan. Het was de bedoeling daar te overnachten, maar de plaats stond mij niet aan. We zijn 11 km verder gereden en daar hebben we op een mooie camperplaats in een dorpje gestaan. Eigenlijk was de plek vol, want er mogen maar 6 campers staan en die waren er al. Wij waren nr 8 maar na ons kwamen er nog diversen. De parkeerplaats was groot genoeg, maar smorgens moesten we wel verdwijnen voor de auto’s die daar wilden parkeren. 

Savonds hadden we nog een probleempje. Ria rook brandlucht en even later viel de tv uit. Toen bleek dat de aansluiting helemaal weggesmolten was. Gelukkig gaan we morgen naar een kampeerbedrijf, dus maar kijken of we het kunnen repareren.

Wij reden om 10 uur richting Bremen. Daar zouden we dus gaan staan op een camperplaats bij een kampeerbedrijf, Freizeitwelt Dreye Top. Het is een mooi bedrijf, dat heel veel producten heeft, dus wij hebben weer het nodige gekocht. 

We kochten ook een nieuwe stekker voor de tv-aansluiting en met heel veel gefriemel in een klein kastje, wist Ria de stekker er aan te zetten. En.      De tv doet het weer. Toen we naar Bremen wilden fietsen begon het te regenen en het hield niet op voor 18 uur. Dus morgen maar naar Bremen.


Bremen.

Donderdag 13 juni. De zon schijnt en wij dus op de fiets naar Bremen. Leuke tocht, 11 km bijna allemaal over een lange dijk en toen kwamen we midden in Bremen op de Markplatz uit, waar we de fietsen tegen de prachtige Domkerk parkeerden. Aan de Marktplatz staat ook het gemeentehuis en een rijtje gebouwen uit de 15e eeuw. Prachtig. Ook is er het moderne parlementsgebouw, Haus der Burgerschaft. Wel een schrille tegenstelling met die andere gebouwen, maar het misstaat niet. Het parlementsgebouw was open en daar was een tentoonstelling van schilderijen van architectuur. Leuk om te zien.

Op de Marktplatz staat ook Bremer Roland. Een standbeeld van 5,5 m hoog. Dit beeld is sinds 1404 een symbool voor de vrijheid van recht en vrede.

Ook erg mooi waren de geveltjes in het Böttcherstraatje. Op een van van de gebouwen staat een prachtig carillon en aan het begin van het steegje zie je een gouden reliëf van de brenger van het licht. Fantastisch om te zien.

Verder zijn we nog in het Schnoorkwartier geweest, waar mooie kleine huisjes uit de 14e eeuw staan, waar nu gezellige winkeltjes in zijn.

Tijdens onze wandeling over de promenade langs de Weser hebben we heerlijk gegeten in een van de vele restaurantjes. Bremen is een stad met een gezellig centrum.

 
< Vorige   Volgende >