Actuele tijd

Het afscheidsdiner PDF Afdrukken E-mail

Het afscheidsdiner

Het afscheidsdiner zou om 18 uur in restaurant Haciënda worden gehouden. Overdag waaide het hard en wij zijn dus niet gaan fietsen, maar wel wandelen. Heerlijk uitwaaien en genieten van leuke uitzichten over de zee en het landschap. En we haalden onze 10.000 stappen ook weer ruimschoots.

Na terugkomst op de camping nog even mee gebould. Ik zat weer niet bij de winnende groep.

Om 17.30 samen met Jannie en Jan naar het dorp gelopen. De rest kwam met de fiets of de auto.

Het werd een zeer geanimeerde avond. Piet kreeg als dank voor zijn werk als coördinator enkele kanootjes aangeboden. Hij bedankte hier voor en hij bedankte ook iedereen voor zijn bijdrage.

Daarna was de beurt aan Elisabeth, die een mooi verhaal vertelde over het witte brood uit Zweden, dat zij aan het einde van de oorlog te eten kregen.

Hierover gaan veel verzinsels de wereld over, maar het echte verhaal is, dat het meel etc uit Zweden naar Groningen kwam en dat er daar brood van gebakken werd.

Daarna kwam Kees aan bod. Hij vertelde uit zijn schriftje hoe hij deze vakantie als oudste medereiziger had ervaren en welke hulp hij allemaal had ondervonden. 

Ton gaf daarna 7 briefjes aan Piet de coördinator, waarop de mannen een karaktertrek of uitspraak van zichzelf hadden geschreven. Piet moest raden van wie het gezegde was. Dit lukte vrij aardig. Hij was ruimschoots geslaagd.

Vervolgens was het woord aan Teus. Teus had een gedicht gemaakt, waarin hij alle campings en een aantal gebeurtenissen op rijm de revue liet passeren.

Tussendoor speelde Wim op zijn accordeon en kregen wij te eten. Er was wel iets mis gegaan. De mensen die vis hadden besteld, dachten dat ze zalm kregen, maar het was kabeljauw. Ik had vlees besteld en dat was een heerlijk biefstukje. Nog net voor het toetje heb ik een voordracht gedaan over ons verblijf op camping Tiveden en het teloorgaan van de emancipatie. Ik had het eerder gepubliceerd verhaaltje gepersonaliseerd en van diverse anekdotes voorzien. Tot slot kregen we het toetje. Ook bij de consumpties ging iets mis. De mensen die bier besteld hadden kregen de tweede keer ongevraagd allemaal witbier, waarschijnlijk moest dat ook op.

Maar goed, die missertjes werden op de koop toegenomen, want het was een zeer gezellige avond met allemaal prachtige voordrachten en vertelsels.

Alle deelnemers vertelden dat zij een geweldige reis hadden gehad en het enorm naar hun zin hadden gehad.

Na afloop stond iedereen op de camping toch weer bij elkaar en werd er druk overlegd hoe iedereen terug zou gaan. Dit was overdag ook al het belangrijkste onderwerp van gesprek geweest. Kees en Elisabeth en Ria en ik deden niet mee aan deze discussie, want wij hebben de terugtocht tevoren al geregeld.

Morgen gaat dus ieder weer zijn eigen weg en vaart de een over naar Denemarken en de ander naar Duitsland.

Wij varen dinsdagmorgen over van Trelleborg naar Rostock.

 
< Vorige   Volgende >