Actuele tijd

Op naar de laatste camping First Camp in Torekov PDF Afdrukken E-mail

Op naar de laatste camping First Camp in Torekov. 

Het Pinksterweekend is begonnen. We hebben in ieder geval in Gothenburg prachtig weer gehad. Torekov is een plaatsje aan zee, gelegen op de Kattegattroute, die loopt van Gothenburg naar Helsingborg. Het is een fietsroute langs de kust van bijna 300 km.

Torekov is een oud vissersdorpje. Gisterenmiddag zijn wij meteen naar het dorpje gelopen. Lopend langs de zee roken wij een vieze lucht, lijkend op rottend wier of zo iets. Bij de haven was de stank weg en daar hebben we lekker in het zonnetje op een bankje gezeten. Het stadje stelt niet veel voor, maar ze hebben er wel een paar leuke restaurantjes en een ICA supermarkt. 

Zondagavond hebben wij een afscheidsdiner in een van die restaurantjes.

Pinksterzaterdag begint opnieuw met regen. Vanmiddag hopen wij nog even naar het plaatsje Båstad te fietsen. Om 13 uur was het droog , dus er op uit.

Wederom samen met Bep en Teus. We fietsten een toeristische route, gedeeltelijk langs zee. Het was veel dalen en klimmen.

In het stadje Båstad was het gezellig druk. Er was een hele groep fietsers op gele Bianci fietsen, die aan het oefenen waren voor een fietstocht van Gothenburg naar Parijs. Dat wordt gereden met 50 groepen vanuit verschillende landen en de opbrengst is voor de bestrijding van kanker.

Toen we thuis kwamen stond de petanque weer op de app. Het boulen werd regelmatig onderbroken door de regen, maar kon blijkbaar toch afgewerkt worden. En toen zat iedereen weer binnen. Op deze camping heeft niemand van ons tv. We staan helemaal onder de bomen. Er is ook geen WiFi, want die is duur en slecht. Dus waarschijnlijk zit iedereen met een boekje en gaan ze vroeg te bed.

Morgen is de laatste dag van onze reis in Zweden. Om 18 uur hebben we een afscheidsdiner. Het belooft een zonnige dag te worden, dus nog wel een stukje fietsen.

 
< Vorige   Volgende >