Actuele tijd

6 juni Nationale feestdag in Zweden PDF Afdrukken E-mail

Nationale feestdag in Gothenburg 6 juni 2019


6 juni is een nationale feestdag in Zweden. Wordt ook wel Inburgeringsdag genoemd. Op deze dag worden alle nieuwe inwoners van Zweden ingeschreven en dat wordt op een feestelijke wijze gevierd.

In Gothenburg waren er in 3 parken bijzondere activiteiten, zoals muziek en volksdansen. Een geluk was ook nog, dat het hier een bijna tropische dag was.

Wij gingen om 10 uur naar het park bij de botanische tuin. Dit park is prachtig. We zagen er ook een soort dierentuin. Een grote vijver, waar zeerobben zwommen, een andere vijver waar pinguïns zaten en nog meer van dat soort dieren. Op deze dag stonden er in een gedeelte van het park enkele grote tenten. Wij werden ontvangen met een Zweeds vlaggetje en we konden al meteen koffie met een bolus krijgen. Er stond een lange rij mensen te wachten en dat bleken de nieuwe inwoners van Gothenburg te zijn. Het waren er ruim 700 dit jaar werd mij verteld. Er was muziek en er werden volksdansen uitgevoerd. Ik werd ook uitgenodigd om mee te doen en uiteraard heb ik dat met plezier gedaan. Na de lunch zijn we naar een ander park gefietst, waar we met moeite boven kwamen. In dit park stond een burcht en van hieruit had je een prachtig uitzicht over de stad. We mochten ook even luisteren naar het afschieten van de kanonnen. Tegen betaling kon je de burcht beklimmen, maar dat hebben wij niet gedaan.

Daarna zijn we naar het Kungspark gefietst. Hier was een zeer grote tent geplaatst en in de tent was een orkest, dat prachtige klassieke muziek speelde afgewisseld met diverse koren. Het was er loei druk en het was ontzettend warm. Ik denk dat er wel enkele duizende bezoekers waren. Wij hebben ons aangepast en hebben ook lekker op het gras liggen luisteren naar de muziek.

Het was leuk om deze feestdag mee te maken. Morgen gaan we naar onze laatste camping, First camp Torekov.

 
< Vorige   Volgende >