Actuele tijd

Gothenburg PDF Afdrukken E-mail

Gothenburg

Gothenburg was onze volgende bestemming. Camping Linseberg Aksim. Een prachtige camping op 11 km fietsen van het centrum. We kwamen er vrij laat aan, maar dat was geen probleem. De zon scheen heerlijk, dus nog lekker even luieren. 

Op onze eerste dag in Gothenburg zouden we samen met Bep en Teus op de fiets  de stad gaan verkennen. De weg naar het centrum was makkelijk te vinden. Eigenlijk maar één recht fietspad. We zagen al meteen enkele prachtige gebouwen, standbeelden en we reden door mooie parken. We liepen door de Salu hallen, in feite een grote overdekte markt, we bezochten Kronhuset, het oudste gebouw van de stad, waar nu allerlei kunstenaars zijn gehuisvest en ook bijpassende leuke winkeltjes. Tussen de middag hebben we het operagebouw bewonderd en na de middag hebben we koffie gedronken in de wijk Haga. Dit is een oude arbeiderswijk met prachtige, mooie gesloten bebouwing.

Op de tweede dag zijn we met 8 mensen naar het Volvo museum gefietst. We maakten wel een behoorlijke omweg en reden dwars over het industrieterrein met een grote waterzuivering en raffinaderijen,  maar uiteindelijk kwamen we op het enorm grote terrein van de Volvo fabrieken, waar ook het museum is.

In het museum wordt de geschiedenis van Volvo vanaf 1927 verteld. Bij Volvo maken ze niet alleen auto’s, maar ook bussen, tractoren, vrachtwagens, shovels, wegenbouwmachines en vliegtuigmotoren. Erg indrukwekkend om te zien. We waren om 16 uur weer terug op de camping en dat was goed op tijd voor het volgende happy hour, dat van 5 tot 8 uur duurde. 

 
< Vorige   Volgende >