Actuele tijd

De natuur in. Camping Tiveden nabij het Nationaal Park Tiveden. PDF Afdrukken E-mail

De natuur in. Camping Tiveden nabij het Nationaal Park Tiveden.


Op camping Tiveden werden we enthousiast ontvangen door de Nederlandse eigenaren. Wij besloten om na de lunch meteen een rondje te fietsen richting het Nationaal Park. Ria zei links en ik zei rechtdoor, dus links. Dit was de route omgekeerd en volgens de campingeigenaar niet zo mooi als andersom. Na 15 km waren we bij de ingang van het NP. Op een prachtige wijze werd aangegeven hoe het park in elkaar zit. Tientallen wandelingen van verschillende afstanden en met meerdere hoogteverschillen. Na rond gekeken te hebben gingen wij weer verder. Opnieuw moesten we beslissen links of rechts. Ik zei: links, dus links. Na 7 km fietsen keek ik op googlemaps en toen moesten we nog 22 km fietsen naar de camping!! Dus weer een foutje, maar het ging om het fietsen, dus....

Toen we op de camping terug kwamen zaten onze medereizigers al in een kring aan de borrel. Wij hadden 45 km. gefietst.

Zaterdag 1 juni was het weer een regenachtige dag, dus weinig actie. Na een potje jeu de boule gingen we met de groep flamkuchen eten in het enige restaurantje dat Tiveden rijk is. Lekker en gezellig.

Afgesproken werd, dat we hier zondagmorgen weer koffie met gebak zouden gaan nuttigen. De avond brachten we door met Bep en Teus, want zij wilden revanche SkipBo. Lukte niet echt, dus waarschijnlijk nog wel een keertje.

Zondag 2 juni. Bloedheet in Nederland en bij ons heerlijk zonnig, 22 graden en bijna geen wind.

Het bleek dat de eigenaar van onze camping vandaag 50 jaar werd, dus wij met de groep er op af en zingen terwijl Wim op zijn accordeon het lang zal je leven speelde. 

Daarna koffie drinken op het terras in het dorp. En toen verder met de groep fietsen rond het NP. We gingen nu in tegengestelde richting, dus ook leuk voor ons. Het parcours is zeer golvend, maar dat is tegenwoordig geen probleem meer met al die electrische fietsen. We kwamen langs leuke meren, waar we mooie foto’s konden maken. Piet had de fiets van zijn echtgenote Dicky omdat zijn accu het niet meer deed. Nu moesten we weer even stoppen omdat zijn zadel begon te kraken onder zijn gewicht! Wat olie er op en weer verder, maar wel met gekraak. Lunch bij de hoofdingang van het Np. We kregen ook nog uitleg van een parkwachter. In het park zijn grote rotspartijen, grotten en vele soorten mos. Op termijn wordt het een oerbos. Wij hadden geen tijd om een wandeling te maken.

Rond 15 uur waren we weer op de camping en strekte iedereen zich lekker uit in de zon. Om 17 uur gaan we gezamenlijk pannenkoeken bakken.


 
< Vorige   Volgende >