Actuele tijd

Bijna geen nacht op ons hoogste punt in Zweden PDF Afdrukken E-mailWe zijn in het meest noordelijke punt van onze reis op de Skantzo camping in Hallstahammar. Het wordt er bijna niet donker.

Het is hier een waterrijk gebied. De camping ligt aan het Strömsholmskanal. Dit kanaal is 200 jaar geleden gegraven om het ijzer per boot te vervoeren. In het kanaal zitten 26 sluizen en het heeft een verval van 110 meter. De lengte is 12,5 km.

Prachtig om die oude sluizen hier bij de camping te zien. Het kanaal en de sluizen worden nog wel gebruikt om de waterstand te regelen, maar niet meer voor de scheepvaart. De sluizen zijn nu een toeristische attractie.

Het is een mooie camping met een groot verwarmd zwembad, waar ook nog een sauna in is. Het is ook onze duurste camping, dus blijven we maar 2 dagen hier en dan zakken we af richting Gotenburg.

Op de eerste dag hebben we samen een mooie route van 5 km gewandeld door het dorp en langs het meer en een gedeelte van het kanaal, waar de geschiedenis van het kanaal en de sluizen wordt verteld.

De volgende dag, Hemelvaartsdag,  zijn we met een groep van 9 personen de Strömsholms Kanal route gaan fietsen. Onze bestemming was het kasteel Strömsholms.

De route was met bordjes aangegeven, maar desondanks ging het toch telkens mis. We weken ver af van het kanaal en dan weer zaten we er dicht bij. We fietsten over een bospad en dat was af en toe erg steil. Op het laatst fietsten we over een golfbaan en toen kwamen we in het dorpje Strömsholms, waar het één paardenbysiness was . Het kasteel was gesloten, maar we konden er wel om heen fietsen. De gracht bestond uit uit een stromende rivier. Ook wel apart.

Na de koffie met bolussen, waar de haren op stonden,!!  wilden we weer terug fietsen, maar toen ontdekte Piet dat zijn accu het niet meer deed. Onder de koffie zei hij nog vol trots, ik heb nog 60%. Niet dus, maar gelukkig waren er sportieve mannen genoeg, die wel op de fiets van Piet zonder accu wilden rijden. Rond 16 uur waren we weer op de camping en dat was net op tijd, want weer ging het regenen en dat bleef zo de hele avond en nacht.

Morgen geeft hij prachtig weer aan en dan gaan wij naar camping Tiveden, gerund door een Nederlands echtpaar.

 
< Vorige   Volgende >