Actuele tijd

Op weg naar Stockholm PDF Afdrukken E-mail

Op weg naar Stockholm

Na ons gezamenlijk bezoek aan het klooster in Vadstena zijn wij rond 12 uur naar huis gegaan en toen heeft het verder de gehele dag geregend. Dus veel gelezen , gestept en op internet gezworven.

Zaterdag mochten we weer naar onze volgende bestemming, de Bredäng camping in Stockholm.

Vandaag is het gelukkig droog. We rijden door een mooi, open landschap. Het is agrarisch, dat ruiken we wel,  maar we zien buiten bijna geen koeien. Wel hele grote landbouwmachines voor bewerking van de grond. Het landschap is hier overigens grotendeels geel gekleurd door de lijnzaad, die hier op grote schaal geproduceerd wordt. Wel mooi afwisselend. Overal liggen meren tussen en er wordt steeds verwezen naar natuurreservaten, die er dus ook genoeg zijn.


De route naar Stockholm ging bijna steeds over de grote weg. Tot 15 km voor Stockholm was er weinig verkeer, maar toen werd het even druk.

We hadden de camping zo gevonden en we kregen weer een prima plaatsje.

Het was zonnig weer en we hadden nog de hele middag voor ons, dus op naar de stad, want morgen, zondag, geven ze weer regen aan.

Het was 11 km fietsen en toen stonden we midden in het centrum van Stockholm, Gamla Stan, waar ook het koninklijk paleis is.

Het was een beetje moeilijk om daar te komen, want bij de overgang van Södermalm naar Gamla Stan was alles opgebroken en afgezet, maar we konden er wel langs fietsen op een aangegeven pad.

In Gamla Stan was het gezellig druk. Veel jongelui, alle terrasjes vol en ook weer veel elctrische stepjes.

We zijn eerst naar het koninklijk paleis gelopen, waar we de wisseling van de wacht mee maakten en ook weer getuige waren van een huwelijk. Daarna hebben we nog diverse mooie pleinen, gebouwen en winkelstraten gezien. Ons  eerste souveniertje gekocht, een rood houten paardje,het dalapaard, dat geldt als symbool voor het landschap Dalarna, maar tegenwoordig ook voor heel Zweden.

Even wat gegeten nog in de stad en toen terug naar de camping, waar de rest van de groep aan de borrel zat en wij toen dus ook.

Op onze camping is het erg druk met Nederlanders. Er is een groep van de ANWB die Zweden en Noorwegen doet, er is een groep van Acsi, die naar de noordkaap gaat, een groep van de Dissel en wij, de SKC, senioren campeerclub. Wij blijven hier gelukkig 4 dagen, want morgen, zondag, regent het ook weer, maar maandag en dinsdag geeft weerplaza mooi, zonnig, droog weer aan, dus dan kunnen we nog 2 dagen de stad in.

Na de borrel hebben we nog even geskypd met het thuisfront.

 
< Vorige   Volgende >