Actuele tijd

De Smuglarrundan en de Gustavbergsleden PDF Afdrukken E-mail

De Smugglarrundan en de Gustavsbergsleden

Dit zijn 2 fietstochten in de buurt van Bromölla. Wij moesten eerst overleg plegen met Jan en Jannie, want zondag moeten wij samen met hen voorrijder zijn en de volgende camping verkennen en voorbereiden. Om 11 uur zouden we met Bep en Teus die 2 fietstochtjes gaan fietsen. Tijdens het smokkelaarsrondje zeverde het nog een beetje. We wilden tijdens dit tochtje een molen fotograferen omdat degene die dit jaar de mooiste foto van een molen inlevert bij SKC  een prijs wint. Helaas waren we de molen al voorbij toen we er aan dachten. Veel te veel geklets. Volgende keer maar weer beter.

In Bromölla hebben we koffie gedronken en toen zijn we aan het tweede tochtje begonnen, dat rondom een meer ging. Het weer werd beter en het landschap werd heuvelachtig. We wilden de tocht een beetje inkorten, dus moesten we af en toe wat zoeken, maar we kwamen er uit. Terug op de camping hadden we ruim 40 km. gefietst. De dames gingen nog even boodschappen doen en wij ....... Teus tot verrassing van Bep aan de koffie en ik aan het bier.

Toen wij aan de borrel zaten kwamen Kees en Elisabeth ook thuis en die hadden pech gehad. Ze waren naar Kristianstad geweest en daar was ingebroken in hun auto. De achteruit was ingeslagen en heel de auto lag vol glas. Er was niets gestolen, want er lag niets van waarde in de auto, maar wel veel ellende dus. Op advies van de ANWB hebben wij het raam dichtgeplakt met huishoudfolie. Het is nu weekend, maar maandag komt de Zweedse zus van Carglass op de andere camping kijken of ze er een nieuw raam in kunnen zetten. Heel vervelend zo iets en wij hadden niet verwacht dat dit in het zo vredelievend Zweden zou gebeuren, maar toch dus.

Deze avond moesten we lang tv kijken, want onze Duncan won het Eurovisie songfestival, wat tot gevolg had dat wij pas om 01.00 uur naar bed konden!!

 
< Vorige   Volgende >