Actuele tijd

Een regenachtige dag in Bromölla PDF Afdrukken E-mail

Een regenachtige dag in Bromölla

Vrijdag 17 mei is een regenachtige dag in Zweden. Wij besloten om te voet en met de paraplu het stadje te gaan  verkennen.

We wandelden eerst naar de bibliotheek, waar ook het VVV was.

De juffrouw vertelde ons, dat Bromölla van oudsher een stadje is, dat rond de industrie was gebouwd. De industrie bestaat voornamelijk uit keramiek. Het bedrijf Geberit is nu nog hier gevestigd.

In de bibliotheek hadden we internet, wat we op de camping niet hebben, dus eerst maar even e-mails en watsapjes beantwoorden en nieuws bekijken.

Vervolgens zijn we koffie gaan drinken in de konditorei, waar Kees en Elisabeth ook nog even bij ons kwamen zitten. Hoewel het bleef regenen zijn we toch op stap gegaan. Er is een industriemuseum waar de geschiedenis van de keramische industrie wordt uitgelegd. Men is er begonnen met bakstenen, daarna keramische producten voor begeleiding van elektriciteit en daarna voornamelijk toiletpotten en wasbakken. Het museum is zeer overzichtelijk ingericht en de geschiedenis is goed weergegeven.

Na bezoek aan het museum zijn we nog een stukje over het industrieterrein gelopen, waar nu nog grote bedrijven staan zoals Geberit en Ifö Ceramics. De gevels van deze bedrijven zijn voorzien van prachtige beschilderingen. In het centrum van het stadje staan 2 dinosaurussen, die helemaal bekleed zijn met keramieke tegeltjes. Verder is er in het stadje weinig te zien.

Om 17 uur hadden we onze eerste happy hour in de kantine, want het regent nog steeds. De happy hour wordt steeds door 2 paren geregeld. Egbert en Systke en Jan en Jannie hebben de spits afgebeten. Zij zorgden voor heerlijke hapjes en iedereen regelde zijn eigen drankjes. Wim speelde een hele potpourri op zijn accordeon. Het was  zeer gezellig. Morgen hopen we hier een mooi fietstochtje te gaan maken, want dan wordt er beter weer voorspeld.


 
< Vorige   Volgende >