Actuele tijd

Via Ystad naar Bromölla PDF Afdrukken E-mail

Via Ystad naar Bromölla


Na alle plichtplegingen vertrokken wij om via de kustweg naar Ystad te rijden. Het zonnetje scheen heerlijk,  maar het waaide ontzettend hard. Ik had mijn handen er vol aan om het stuur goed vast te houden. Het is hier ook erg droog en dat had tot gevolg, dat wij af en toe door hele stoflagen reden, die van de omgeploegde akkers kwamen. Opvallend is ook, dat er hier overal stenen liggen. De akkers zijn bezaaid met kleine stenen, maar vaak liggen er ook hopen grote stenen en zijn er stenen muurtjes gebouwd zoals in Engeland en Schotland. 

 Nabij Ystad konden we op een camperplaats aan zee parkeren en van daaruit 2,5 km lopen naar de stad. Op de camperplaats waaiden we ook uit onze broek, dus maar snel richting de stad.

Bij het VVV hadden ze twee rondleidingen door de stad. Eentje langs de belangrijkste bezienswaardigheden en de andere via allerlei filmlocaties van de filmen van de politieserie van Kurt Wallander. Wij kozen voor de eerste, want de tweede zou veel te lang duren.

Ystad is een toeristische plaats met vele mooie, kleurrijke vakwerkhuizen. We konden niet in de kerk, want daar was een begrafenis bezig. We kwamen wel langs diverse plaatsen waar die films opgenomen waren, mooie straatjes en binnenterreinen met kleurrijke oude huizen.

Ook het kloostercomplex was  een bijzonder gebouw met een prachtige tuin er om heen. Voor het  klooster lag een grote vijver met mooie rode beuken. De tuin bestond uit een moestuin, een kruidentuin en boomgaarden. Prachtig om te zien.

Op het plein hebben we koffie gedronken met zicht op de kerk en mooie gebouwen. De koffie kost hier 3 a 3,50, maar dan mag je wel vaak een tweede kopje nemen. We waaiden terug naar de camperplaats en zijn toen richting de camping gereden. We kwamen rond 17.30 uur als laatste op de camping aan, dus we hoefden geen nummertje te trekken voor onze plaats. We staan tegen een houtwal aan een zeer groot binnenmeer. Wel in de schaduw, maar met tv ontvangst en dat is tegenwoordig erg belangrijk en zeker als je er meerdere dagen staat. Rond het meer ligt een fietsroute van ca 50 km.

 
< Vorige   Volgende >