Actuele tijd

Onze laatste dag op camping Falsterbo PDF Afdrukken E-mail

Onze laatste dag op camping Falsterbo

Falsterbo ligt in het meest zuid-westelijke puntje van Zweden onder de stad Malmö. Falsterbo Resort camping is een leuke camping met goede voorzieningen. Op de camping is bv ook een keuken waar je kunt koken en zelfs in die ruimte je eten op kunt eten. Gelukkig hoeven wij daar geen gebruik van te maken.

Vanmorgen zijn wij de camping afgelopen en als je dan naar rechts loopt ben je binnen 10 minuten op het strand. Het strand is zeer uitgerekt, maar niet aantrekkelijk. Er is hier slechts een verschil tussen eb en vloed van 50 cm. De eerste strook van het water ligt vol zeewier en dat ruikt niet echt fris. Er is dus geen reden om hier lang op het strand te blijven.

Na de middag zijn we nog een keertje op de fiets naar het puntje van het eiland gegaan, waar die prachtige golfbaan ligt. We hebben er heerlijk op het terras gezeten en eens goed rond gekeken. Het is een mooie 18 holes golfbaan met 4 par 5 banen. Glooiend, veel water en echte diepe bunkers, wel iets meer dan onze zandbakken. Een dagje golfen kost hier al snel 100 euro pp, dus iets te veel voor ons, maar het is voor ons al prachtig om de golfers bezig te zien.

Vanavond hadden we nog een korte reisbespreking omdat we morgen weer verder trekken. We gaan dan naar camping Bromölla. De voorrijders gaan er rechtstreeks naar toe via een grote weg, maar wij hebben besloten om langs de kust te rijden. We hebben tijd genoeg en dan kunnen we ook nog een bezoek brengen aan het stadje Ystad, waar ook de politieserie van Kurt Wallander is opgenomen. We gaan het zien.

 
< Vorige   Volgende >