Actuele tijd

Onze eerste dag in Zweden met een lekker zonnetje PDF Afdrukken E-mail

Onze eerste dag in Zweden met een heerlijk zonnetje en droog

We moesten om 06.30 uur in de haven zijn, dus wij reden op tijd aan. We waren langena niet de eerste, eerder bijna de laatste, maar nog volop op tijd. We konden vrijwel meteen inschepen voor onze overtocht van 6 uur.

We konden aan boord ontbijten en lunchen. Wij hadden het erg luxe, want we hadden ook een ligstoel voor 10 euro per persoon geboekt. Dit bleek een relaxstoel in een donkere, stille ruimte, maar dat was dus eigenlijk niet nodig geweest. Gezien het feit dat ik erg slecht geslapen had, heb ik er toch met succes gebruik van gemaakt. Na 6 uur. varen kwam Zweden in zicht. We zaten steeds lekker achter glas, maar ook aan dek was het heerlijk uitwaaien.

We kwamen in Trelleborg aan en we waren weer zeer vlot van onze boot, de TT Line en konden onze eerste camperplaats aan doen. Het was maar 10 km rijden en toen stonden we op een parkeerplaats met een zeer luxe toiletgebouw. Het was er erg druk (zaterdag) met allemaal mensen die gingen wandelen en picknicken, maar er was ook plaats voor ons.

Vanaf de parking hebben we een mooie wandeling gemaakt en ook nog lekker in het zonnetje gelegen op de picknickwei. 

Om 17 uur waren we weer terug bij de camper en na wat gedronken te hebben zijn we richting zee gelopen, want die zagen we vanuit de camper liggen.

We liepen vanaf het strand een prachtige golfbaan op met veel waterpartijen en grote zandbakken. Uiteraard hebben we ook hier weer onze ogen uitgekeken en een stuk over de golfbaan gewandeld. Verderop liepen we achter een nieuw wijkje door waar op diverse plaatsen de mensen buiten zaten te genieten van de eerste zonnestralen na diverse natte weken.

Onze eerste indruk van Zweden is erg positief.

We hebben al veel natuur, veel water, veel picknickplaatsen, veel schapen, veel honden, een mooie golfbaan en goede voorzieningen op de parkeerplaatsen gezien.

Kijken of dit zo blijft en onze indruk van Zweden goed is.

De eerste medereizigers zijn al op onze eerste camping in Falsterbo aangekomen hebben ze ons bericht. Morgen voegen wij ons bij hen.

 
< Vorige   Volgende >