Actuele tijd

Rostock PDF Afdrukken E-mail

Rostock

Het plan was om al in de haven te gaan staan en dan terug te fietsen naar het centrum. Maar in de haven aangekomen vond ik dat geen goed plan. Het was er erg stil en verlaten en om dan de camper daar achter te laten en snachts daar te slapen, daar had ik geen zin in, dus 15 km terug naar de stad.

We zijn toen op een parking in de haven gaan staan, waar we tegen betaling van 16 euro ook mogen overnachten.

Helaas was het ook nu nog steeds koud en nat. Tussen de buien door

bezochten we Rostock, een haven en universiteitsstad. De universiteit bestaat dit jaar 600 jaar en dat wordt het gehele jaar door gevierd.

We kwamen eerst aan bij de Porte de la Vache. Dit was ooit de oudste stadstoren met vier gevels. Later werd dit gebouw gebruikt als veehuis, vandaar de naam denk ik.

Midden in het centrum lagen de universiteitsgebouwen. Prachtig, maar ook de geveltjes in de stad zijn prachtig en kleurrijk.

We wilden ook nog een bezoek brengen aan het astronomische uurwerk met apostelomgang in de Eglise Sainte Marie, maar daar was op dat moment een dienst aan de gang dus konden we er niet in. Toen zijn we maar gluwein gaan drinken om weer warm te worden.

In de haven staan we aan het water en het is daar erg druk met trimmers en wandelaars. Tegenover ons ligt een heuse ijsbreker, de Stephan Jantzen, die in 1986 in St Petersburg is gebouwd. Door omstandigheden is dit gevaarte in eigendom van de stad Rostock gekomen en nu is het een bezienswaardigheid, maar het zal wel onderhouden moeten worden en dat is erg duur denk ik. Door klimaatwijziging heeft men geen ijsbrekers meer nodig. Aan weerszijden van deze ijsbreker liggen grote zeilboten, drie masters. Wat een touwwerk.

Vanaf 19 uur werd er in de haven veel gezeild en zeilles gegeven. Dat wil wel met zo’n wind. Wel erg mooi voor ons om naar te kijken.

Morgen moeten we op tijd op staan, want we moeten om 07.00 uur varen en het gaat 6 uur duren voor we in Zweden zijn.

 
< Vorige   Volgende >