Actuele tijd

De reis naar Zweden is begonnen PDF Afdrukken E-mail

We zijn op weg naar Zweden

Op 7 mei zijn we vertrokken richting Hoog Keppel, gemeente Bronckhorst , waar Willemien woont. We zouden bij haar lunchen en dan een wandeling maken. Gezien onze huidige interesse en het feit, dat Willemien tegen de golfbaan woont, hebben we een mooie wandeling gemaakt langs, maar ook  gedeeltelijk over de  18 holes golfbaan van Hoog Keppeltje, welke al bestaat sedert 1926. Het is een prachtige baan met veel waterpartijen, bunkers en zeer glooiend. Het was herenmiddag en we zagen diverse balletjes in het water verdwijnen. De heren waren erg trots toen ik zei, dat ik foto’s maakte voor een krant in Brabant. Aan het einde van de wandeling van ca. 10 km hebben we koffie gedronken in het clubgebouw. Was weer erg gezellig.

Daarna door naar onze eerste camperplaats in Duitsland in het plaatsje Salzbergen. We staan op een mooie, rustige plaats langs de rivier de EMS, bij een manege en een kanohal en tegenover hotel Zürich EMS, waar het niet druk is. Hoewel het erg fris is wordt er op de rivier wel veel gevaren met kano’s en kajaks vooral door de jeugd, trainingen. Leuk om te zien.

Wij zijn ook nog even het dorp in gewandeld om een boodschapje te doen en koffie te drinken. En s-avonds konden we genieten van de returnwedstrijd Liverpool-Barcelona. Wat een verrassing dat Liverpool won van Barca met 4-3.

Maar kijken of we vanavond weer tv kunnen kijken om Ajax te bewonderen.


Tegen de middag zijn we vertrokken met bestemming camperplaats Sittensen, een plaatsje 50 km voor Hamburg, welke stad wij donderdag willen bezoeken.

Het was maar 240 km rijden, maar we deden er erg lang over vanwege files en wegwerkzaamheden. We staan nu midden in het centrum bij een oude watermolen en een bruggetje met een houten wegdek, dat rammelt als. Er auto’s over rijden.

Het is een klein leuk stadje waar wij ons tegoed gedaan hebben aan een bordje dönner kebab. Om 20 uur begon het te regenen. Gelukkig ging het niet zo hard, dat we geen beeld hadden. Jammer dat Ajax toch nog verloor, maar het was een mooie wedstrijd om te zien.

 
< Vorige   Volgende >