Actuele tijd

Op naar de noten PDF Afdrukken E-mail
Op naar de noten
Na weer een zeer goede nachtrust stonden we rond 09 uur op. We moesten eerst nog de nodige boodschappen doen bij de Lidl en om 10.30 zouden we koffie drinken bij de Globus met zijn zessen.
Mooie winkel die Globus met alle mogelijkheden. Zelfs gezellig om koffie te drinken. En toen op naar de noten in Ediger Eller. Er waren wegwerkzaamheden, dus weer 10 minuten oponthoud, maar wij hebben alle tijd. 
Nederlanders bij de Lidl vertelden dat het druk was aan de Moezel, maar op onze camperplaats stond nog maar 1 camper. Meteen na aankomst trokken wij er op uit om noten te rapen. De opbrengst was matig en het begon steeds meer te zeveren. Maar goed voor de komende dagen wordt beter weer voorspeld.
We zaten nog aan de lunch en toen werd er op de deur geklopt. Jan en Tiny en Nelly en Gerard kwamen langs op weg van hun vakantie in de Dolomieten naar huis. Zij hadden het ook weer goed gehad. Wij hadden gebak gehaald en dus maar meteen aan de koffie. En daarna konden we met zijn allen, dus ook Kees en Wil en John en Carla buiten aan het happy hour, wel met een dikke jas aan.
De vakantiegangers wilden uit eten dus hebben wij een leuk restaurantje op gezocht in Eller, waar we lekker gegeten hebben.
Daags daarna gingen zij weer naar huis en konden wij onze notenmissie vervolgen.
Gisteren, donderdag, werd het al bloedheet en hebben we lekker in de zon gelegen.
Het wordt hier elke dag drukker. Normaal gesproken staan hier 12 campers en nu staan er al 28. De bijkomers staan langs het fietspad aan de Moezel. Wij wisten niet dat dat ook was toegestaan, maar de geldophaler maakt ook daar zijn rondje.
Als wij buiten zitten genieten we van het zicht op de Moezel en we zien alle fietsers langs komen en dat zijn er momenteel zeer veel. Veel fietsers kijken met jaloezie naar de kisten met noten van John. Het is ook een beetje abnormaal zo veel! Maar het is wel goed voor de conditie want voor elke noot moet je krom.
De komende dagen zal het nog wel drukker worden want van vrijdag 5 tot zondag 7 oktober zijn hier in Ediger Eller de wijnfeesten, dus die gaan wij ook mee pikken.
 
< Vorige   Volgende >