Actuele tijd

Van Rimini via Oostenrijk naar Kempten PDF Afdrukken E-mail
Van Rimini door Oostenrijk naar Kempten
In Rimini waren we savonds nog even naar het strand gelopen, maar daar was het donker en stil. We waren vroeg op gestaan en om 08 uur vertrokken we al uit Rimini. We hadden besloten de tolweg naar Merano te nemen, omdat de kustweg wel erg lang duurt. Dat ging dus vlot en de tolkosten vielen mee. Van Rimini naar Merano 27 euro. Daarna gingen we richting de Resschenpass in Oostenrijk. Een prachtige rit. Schitterend landschap. De Resschenpass loopt vrij glooiend en zonder erg zaten we al snel op 1500 meter. We hadden gepland om net voor de grens met Duitsland te overnachten, maar het ging zo goed, dat we besloten Duitsland in te rijden en dan in Kempten te overnachten.
Helaas ging het toch nog even fout. Op een gegeven moment gaf Tom Tom aan, dat er 60 minuten vertraging kwam. Het leek mee te vallen, maar neen hoor. We hadden echt een uur vertraging en je wilt niet geloven waardoor dat kwam. Toen we net het plaatstje Breitenwang aan de Fernpass strasse gepasseerd waren zagen we in de lucht een zeer grote hangbrug, waar mensen op liepen. Ik zou het absoluut niet durven! Blijkbaar moest iedereen daar uitvoerig naar kijken en daardoor ontstond er een file van ruim een uur. Jammer. We waren nog maar net onder de brug door of de file was opgelost.
Maar goed rond 19 uur, nog net voor donker, kwamen we in Kempten aan. Een prachtig plaatsje, waar we meteen zijn gaan eten. Helaas was het restaurant, dat op campercontact werd aanbevolen, op zondag gesloten. Maar we vonden een ander restaurantje en daar was het ook goed eten. Geen schnitzel, maar dat doen we van de week nog wel een keer als we aan de Moezel zijn.
 
< Vorige   Volgende >