Actuele tijd

Een onrustige nacht PDF Afdrukken E-mail
Een onrustige nacht
Wij gingen tamelijk vroeg naar bed want we waren erg moe. Van slapen kwam echter niet veel. Er zou een storm over Kreta en Griekenland waaien en daar kregen wij een staartje van mee. Het ging snachts erg te keer. Wij stonden onder een overkapping, waar een rietmat op lag tegen bescherming van de zon. Deze rietmat klapte nu echter telkens op het ijzeren frame en dan zat je weer rechtop in bed.
Iedereen liep al weer erg vroeg rond en overal lagen takken, riet en zelfs stukken ijzer van de frames. Gelukkig had niemand schade. Het waaide echter nog steeds erg hard en dat voelden wij goed omdat we bovenop de berg stonden en dus veel wind vingen.
Er stonden al mensen op het punt om te vertrekken toen Ria nog even wat paniek zaaide. Zij had op de site van Minoa gelezen dat er op vrijdag 28 september geen afvaarten waren en dat was dus vandaag. Zij vroeg Bert om dit nog even na te gaan voor de mensen vertrokken want anders hadden we een groot probleem. Bert kon het niet vinden op de site en liet de campingeigenaresse naar Minoa bellen. Er bleek niets aan de hand te zijn, onze boot zou gewoon om 17 uur vertrekken en wij moesten om 15 uur op de kade staan.
Toen vertrokken de meesten en wij dus ook. Toen we de berg af waren bleek de wind een heel stuk minder krachtig te zijn. We hadden er weinig last van. Toen we 50 km verder waren kregen we weer plotseling enkele rukwinden, maar die gingen ook weer liggen.  Wij kwamen om 13 uur in de haven aan en toen bleken wij wederom de laatsten te zijn!!!! Allemaal haast dus om weg te komen uit Griekenland.
Bert had alles al geregeld en de kaartje voor ons klaar. We stonden nog maar amper bij de anderen in de rij en toen mochten we al beginnen met inschepen. In tegenstelling tot eerder bericht konden we ook aan de stroom. Fijn voor de diepvries en koelkast. De boot zou om 17 uur vertrekken en dat werd 17.30.
Om 19.30 hadden wij ons afscheidsdiner op de boot. Deze keer kregen we lekkere soep, daarna een pancake, gevuld met spinazie en als hoofdgerecht souflaki, een vleesspies. Deze had wat warmer mogen zijn, maar afijn, het was weer gezellig met zijn allen. En toen aan boord en kijken. Na 5 uur varen kwamen we op de tussenstop, Igoumenitsa , waar ingeladen moest worden. 
Heel veel vrachtauto's, campers, bussen, auto's, motoren en ook voetgangers. Het was leuk om te zien. Ongelooflijk, dat dat allemaal in zon boot gaat. Rond 12 uur zat alles er op en konden wij weer verder en gingen wij naar bed. We hadden de rooming uitgezet, want we varen door de wateren van Albanië en dat kost dan erg veel. Ria weet het uit ervaring. Tijdens onze tocht over land was ze in een mum van tijd 30 euro lichter.
We hebben redelijk goed geslapen en weinig last gehad van de motoren.
We werden tegelijk wakker, Ria om 08 uur en ik om 09 uur. Mijn horloge houdt de Griekse tijd blijkbaar nog even aan.
Tja en dan vervolgen we onze weg over zee. Toen we in Ancona aankwamen hadden we 23 uur gevaren. Erg lang dus.
Voor we van boord ging nam de hele groep nog afscheid van Bert en Lies en van elkaar en toen ging weer ieder zijn weegs.
Wij hadden ons voorgenomen om door te rijden naar Rimini en daar kwamen we rond 19 uur aan. Morgen vervolgen we onze tocht richting Oostenrijk. Als ik het weerbericht mag geloven waren we net op tijd vertrokken uit Griekenland.
 
< Vorige   Volgende >