Actuele tijd

Varen over het Kanaal van Corinthe PDF Afdrukken E-mail
Van Athene naar Corinthe en varen over het kanaal van Corinthe
Het was deze keer geen lange reis, maar 150 km. We reden voor een groot gedeelte langs de kust van de golf van Corinthe. Overal zagen we stukken bos, die verbrand waren. Veel van die branden worden blijkbaar aangestoken omdat men dan een vergoeding van de Staat ontvangt!!!
Vlak voor onze volgende camping, Blue Dolphin in Corinthe, kwamen we langs een nieuw winkelcentrum, waar we nog even geshopped en inkopen hebben gedaan en toen naar de camping.
Ook op deze camping stond de groep van de NKC weer, dit is de derde maal, maar blijkbaar ook de laatste keer, want zij volgen nu een andere route. De groep stond onder leiding van Hidde en Hanna aan wie ik de groeten van Helma en Ben heb gedaan.
Op de camping was het weer zoeken naar een plaatsje, want iedereen wil graag tv ontvangen omdat we hier drie dagen blijven staan. Diverse campers werden meerdere keren verzet, maar het resultaat is, dat nu bijna iedereen tv heeft. Helaas wij niet, maar daar treuren we niet om.
De eerste avond hebben we bridge gespeeld met Jan en Ria en dat was erg gezellig.
Op dag twee hebben we over het kanaal gevaren. Dat is weer iets anders omdat je steeds tegen die hoge wanden van een 30 m op kijkt.
Het hele kanaal is 6,5 km lang, 23 m breed en 9 m diep. Er kunnen schepen door van 21 m  breed. Vaak geschiedt dit met een sleep er voor en een er achter.
We vaarden onder  de bruggen door maar ook er over heen. Er ligt namelijk ook een brug over het kanaal die 9 m in het water zakt als er boten varen.
Wij hebben de brug niet naar boven zien komen en het verkeer heeft een hele tijd moeten wachten voor het over kon steken.
Wat een werk moet dat zijn geweest om dat kanaal aan te leggen.
Volgens de geschiedenis is Nero er al in 65  mee begonnen. Zijn beeltenis staat nog afgedrukt in de wand van het kanaal. Het kanaal is echter pas eind 18e eeuw door de Grieken afgemaakt. In WO II heeft dit kanaal ook een grote rol van betekenis gevoerd. Erg interessant. Er wordt nu niet veel gebruik meer van gemaakt.
Op onze boot zat ook de NKC groep. Aan het einde van het kanaal draaide de boot om en voer weer terug naar de aanlegsteiger. Het was een leuke belevenis en het heeft wel aardige plaatjes opgeleverd.
Smiddags kregen de dames borduurles van Annerieke en de heren lagen lekker aan het strand en in de zee.
Morgen hebben wij hier nog een rustdag en savonds een gezamenlijk diner.
En hoe breng je zo'n rustdag door?
Eerst lekker uitslapen en dan op je gemak ontbijten. Daarna zijn we de camper gaan wassen, want die zag  er niet uit!
Toen naar het winkelcentrum gelopen, waar we met nog enkele medereizigers een lekker kopje koffie hebben gedronken en vanaf het terras hebben genoten van een prachtig uitzicht over de Golf van Corinthe. We konden er geen genoeg van krijgen, dus nog maar een tweede kopje cappuccino .
Toen lunch op eigen terras en daarna lekker lui aan zee gelegen , geslapen en gedreven op de golven van een woelige warme zee.
Om 16 uur begon Jan op zijn electronisch orgel te spelen, dus de hele groep verzamelde zich om hem heen met een lekker drankje. Gezellig.
Daarna ging iedereen zich douchen en klaar maken voor ons gezamenlijk diner op de camping. We krijgen stifado met uitjes en aardappels.

 
< Vorige   Volgende >