Actuele tijd

Bezoek aan Athene PDF Afdrukken E-mail
Bezoek aan Athene
Afspraak was dat we om 09.00 uur met de groep zouden vertrekken. We kochten een kaartje voor bus, trein en metro voor 1,20 per persoon. Goede voorzieningen hier in Griekenland.
Eerst met zijn allen de bus in en toen met de metro naar de Acropolis. Daar splitste de groep zich. Wij gingen mee naar de Acropolis en beklommen daar een berg, zodat we een prachtig uitzicht hadden over Athene en op de Acropolis.
Voor ons was het een weerzien na 44 jaar, maar er is veel veranderd.
Na de Acropolis gingen  we naar de Plaka. 44 jaar geleden was dit prachtig. Steegjes met kraampjes etc, maar nu waren het winkelstraatjes met allemaal dezelfde souvenirs. Viel ons gruwelijk tegen.
Daarna zijn we door het National park gelopen. Heerlijk rustig. We zagen er  het Zappeion, een groot congresgebouw, waar het erg druk was. Iets verderop lag het botanisch museum, dat ook goed bezocht werd.   Daarna kwamen we langs een vijver, die vol lag met schildpadden, hele grote, maar ook kleintjes.
Via het park liepen we naar het Parlementsgebouw, waar elk uur de wisseling van de wacht plaats vindt. We hebben dit ook weer aanschouwd. Prachtig dat ze dat in ere houden. Een mooie traditie. Leuk om te zien al die soldaten in klederdracht, allemaal even groot, allemaal een snor en steeds weer dezelfde ceremonie opvoeren.
Wij misten wel het stukje, waar ze snelle pasjes zetten. Misschien is dat wel te vermoeiend. 😄
Daarna zijn we naar Omonia square gelopen, waar wij 44 jaar geleden in een hotel zaten. Het was toen een rotonde met een grote fontein, die savonds helemaal verlicht was. Er reden toen niets dan gele taxi's en ook toen deden wij geen oog dicht. En nu? De rotonde is er nog, de taxi's ook, maar geen fontein meer. Jammer. Wel veel winkels en het Hondos center, 10 lagen hoog. Hier deden wij even weer wat leuke inkopen. Wat wel hetzelfde was als toen, was de drukte. Vreselijk. Onderweg kwamen we allerlei prachtige gebouwen tegen. Echt genieten van zon stad.
Na een drankje gedaan te hebben zijn we naar de markthallen gelopen. Hier hingen  de varkenskoppen nog steeds aan de muur en werd veel vlees verkocht. Gelukkig zag het er allemaal wel veel hygiënischer uit dan toen. Na de markt liepen wij door een, volgens ons, achterstandsbuurt, met vele kleine winkeltjes, zoals wij die kenden van de Plaka van vroeger. Gezellig, ongecontroleerd en erg veel afwisseling.
Daarna maar weer op zoek maar de metro om thuis te komen. Geweldig geregeld en goed te volgen. 18.30 kwamen wij op de camping aan. Iedereen bleek al lang thuis te zijn. Wij hadden ruim 16 km gelopen en waren zeer tevreden over ons bezoek aan Athene. Morgen gaan we weer verder richting Korinthe.
 
< Vorige   Volgende >