Actuele tijd

Bezoek aan Athene PDF Afdrukken E-mail
Bezoek aan Athene
Afspraak was dat we om 09.00 uur met de groep zouden vertrekken. We kochten een kaartje voor bus, trein en metro voor 1,20 per persoon. Goede voorzieningen hier in Griekenland.
Eerst met zijn allen de bus in en toen met de metro naar de Acropolis. Daar splitste de groep zich. Wij gingen mee naar de Acropolis en beklommen daar een berg, zodat we een prachtig uitzicht hadden over Athene en op de Acropolis.
Voor ons was het een weerzien na 44 jaar, maar er is veel veranderd.
Na de Acropolis gingen  we naar de Plaka. 44 jaar geleden was dit prachtig. Steegjes met kraampjes etc, maar nu waren het winkelstraatjes met allemaal dezelfde souvenirs. Viel ons gruwelijk tegen.
Daarna zijn we door het National park gelopen. Heerlijk rustig. We zagen er  het Zappeion, een groot congresgebouw, waar het erg druk was. Iets verderop lag het botanisch museum, dat ook goed bezocht werd.   Daarna kwamen we langs een vijver, die vol lag met schildpadden, hele grote, maar ook kleintjes.
Via het park liepen we naar het Parlementsgebouw, waar elk uur de wisseling van de wacht plaats vindt. We hebben dit ook weer aanschouwd. Prachtig dat ze dat in ere houden. Een mooie traditie. Leuk om te zien al die soldaten in klederdracht, allemaal even groot, allemaal een snor en steeds weer dezelfde ceremonie opvoeren.
Wij misten wel het stukje, waar ze snelle pasjes zetten. Misschien is dat wel te vermoeiend.
 
< Vorige   Volgende >