Actuele tijd

Katoen en wijn PDF Afdrukken E-mail
Katoenplantages, weer een keer iets anders.
Vanuit Delphi moesten we via Delphi en nog een ander dorpje onze weg vervolgen. Omdat de weggetjes door deze dorpen smal zijn wilde Ria vroeg vertrekken, omdat het dan nog niet zo druk is. Dus moest ik weer vroeg op. En inderdaad we konden vlot door Delphi en het volgende stadje rijden. Deze keer hadden we een ander landschap. Het was een prachtige bergweg, die zeer goed berijdbaar was. Overal langs de weg lagen witte vlokken en inderdaad we kwamen in de streek van de katoenplantages. Overal verzamelstations en wagens vol losse katoen. Maar we zagen ook wagens vol met druiven. Vroeger zagen we dat de katoen hier met de hand werd geplukt, maar gelukkig gaat dat nu ook allemaal machinaal. Onderweg konden we nog een klooster bezoeken, maar om daarvoor 10 km te stijgen was mij toch te veel. 
Onderweg zagen we al diverse medereizigers staan want we mochten pas om 14 uur op de camping aan komen. Wij hadden ons strategisch opgesteld midden in een stadje op een pleintje. We zagen ze allemaal langs komen, maar ieder reed blijkbaar zijn eigen route, want de een kwam van hier, de ander van daar. Wel leuk om te zien.
Vlak voor de camping stonden we weer allemaal bij elkaar, want het was nog te vroeg.
Om 14.05 was iedereen binnen en wij trokken een wereldplek. Nr. 12 . We stonden op de kop van de pad met uitzicht op alle campers en deze keer konden we ook de schotel uit draaien. Meteen maar even gekeken naar Max, die tweede werd en naar Jeffrey Herlings, die wereldkampioen werd. Magnifiek.
Om 17 uur hadden we weer een happy hour en dat is elke keer gezellig. Bert en Lies gaven allerlei instructies voor ons bezoek aan Athene. Daarna nog gezellig even op stepbridge. Het slapen op camping Athens valt niet mee, want we liggen aan en zeer drukke driebaansweg, dus de hele nacht door ongelooflijk veel lawaai. Mijn horloge gaf smorgens ook aan, dat ik weer zeer slecht geslapen had. Misschien wel de spanning voor ons bezoek aan Athene.
 
< Vorige   Volgende >