Actuele tijd

Onze Griekse avond viel letterlijk in het water PDF Afdrukken E-mail
Onze Griekse avond viel letterlijk in het water
Om 19 uur begon het diner. Eerst twee voorgerechten en toen het hoofdgerecht, mixed grill. Wij hadden in Kalambaka ook mixed grill, maar toen was dit portie voor 2 personen. De mannen konden met moeite hun bordje leeg eten en de vrouwen lieten veel staan. Dus veel te veel, maar wel heerlijk.
Na het diner kwam de dansgroep. Bert kondigde keurig aan welke dansen zij gingen doen. Veel folkloristische en streekdansen, maar uiteraard ook de sirtaki en de mazurka. Zij waren met vier vrouwen en drie mannen. Bij de mannen stroomde het zweet over hun gezicht, maar dat is niet vreemd als je zag hoeveel kleren zij aan hadden en hoe zij sprongen en dansten. Het hele terras zat vol en iedereen kon genieten van de muziek, die voor ons was ingehuurd. 
Bij de laatste dans werd iedereen uitgenodigd om mee te doen. Juist toen ik op wilde staan om mee te doen begon het te druppelen en iedereen haastte zich naar zijn camper om de ramen en luiken dicht te doen. Vijf minuten later hadden we volop onweer en dat ging gepaard met flinke regenval. Gevolg was dat wij toch nog vroeg in bed lagen.
De volgende morgen hadden we om 10 uur een wandeling langs zee naar het volgende plaatsje, waar we heerlijk koffie hebben gedronken. Echt een rustdag.
Na de lunch weer lekker de zee in. Als ik hier in zee lig, lijkt het net of ik zeer goed kan zwemmen!! Het is echt genieten en ook vanuit zee hadden we een prachtig gezicht. Wij blijven van mening, dat de Pillion toch wel echt een stukje paradijs op aarde is. Na terugkomst in de camper bleek ik ook nog een beetje verbrand te zijn op het strand. En we hebben al zo veel zon gehad!!
Nu nog een rustig avondje op deze prachtige camping Sikia in Kato Gatzea en dan morgen weer door richting Delphi, naar het orakel.
 
< Vorige   Volgende >