Actuele tijd

MacedoniŽ PDF Afdrukken E-mail
Macedonië 
Iedereen vertrok weer op tijd en wij als laatste op één na. Ik wist dat de diesel in Macedonië een stuk goedkoper was, dus onze tank was zo goed als leeg. Toen we aan de grenspost stonden begon het reservelichtje te branden. 8 km verderop konden we gelukkig tanken. 76 liter diesel voor 79 euro. Koopje dus. Volgens mij kan er maar 80 liter in!!!!!!
Ook dwars door Macedonië ligt een tolweg. We moesten telkens door poortjes en dan weer een paar euro betalen. In totaal 5 euro denk ik.  
In tegenstelling tot Servië is Macedonië erg heuvelachtig en wij genoten dus de hele dag van een rit door een prachtig landschap.
Bert had een leuke camping gevonden, net over de grens in Griekenland, in het plaatsje Vergina en daar konden we ook weer lekker eten in een restaurantje, dat gedreven werd door een neef van de campingeigenaar. Iedereen ging mee, dus weer volle bak. 11 euro voor eten en drinken. En ook nu weer was het lekker.
Smorgens bracht Bert de liefhebbers naar de graftombe van Philips II, maar die hadden wij 4 jaar geleden al uitvoerig bekeken.
Dus wij reden op tijd aan naar onze volgende bestemming, de Meteorakloosters in Kastraki.
 
< Vorige   Volgende >