Actuele tijd

Dwars door ServiŽ en heel veel mais PDF Afdrukken E-mail
Dwars door Servië , en heel veel mais.
Om 07.00 werden onze medereizigers al weer onrustig, zo hoorden wij. Wij gingen om 08.00 eerst nog even het warme zwembad in, maar toen reden Ruurd en nog 3 anderen al aan en terwijl wij nog in het zwembad lagen reden ook Jaap en René al weg. Ja, we hebben vandaag weer een lange rit voor de boeg, bijna 600 km dwars door Servië . Gelukkig kunnen we wel gebruik maken van de tolweg.
Wij reden als laatste weg om 08.45 en waren al snel bij de grens.
Een jongeman keek niet erg vriendelijk en zei alleen maar: Open en daarmee bedoelde hij dat we de deur van de camper moesten openen. Hij keek even binnen, controleerde onze passen en toen konden we naar de volgende grenspost. Hier ging het vrij soepel, maar ik kon maar ternauwernood tussen de posten door. En toen begon een lange saaie rit, nog erger dan eergisteren. We constateerden dat de grond in Servië erg zwart is en dat ze heel veel mais verbouwen. Veel meer zagen we ook niet. Om 11 uur zijn we maar koffie gaan drinken bij de Mac, ter onderbreking van een saaie rit. Daarna reed Ria en kon ik van het landschap gaan genieten en dat was ook echt zo. Het werd bergachtig en dus veel mooier. We kwamen deze keer niet als laatste op de camping aan. Van de groep, die met zijn vieren reed, bleek nl een man pech te hebben. Distributieketting gebroken. Reparatie duurt enkele dagen. Hij hoopt volgende week weer bij ons aan te sluiten. De tolweg door Servië is wel geweldig. Een gedeelte van ca. 50 km is nog niet klaar. Wij hebben wel kunnen zien, dat er ontzettend veel werk verricht moet worden om zo'n weg aan te leggen. In totaal denk ik dat we 25 euro tol hebben betaald.
Savonds hadden we ons welkomsdiner op de camping. Het was erg lekker en het werd erg gezellig. We hadden slecht internet en roaming is heel erg duur in Servië . Ria had hem enkele minuten aan staan en meteen was ze 20 euro lichter.
Na een zeer goede nachtrust zijn we verder getrokken, dwars door Macedonië .

 
< Vorige   Volgende >