Actuele tijd

Szeged in Hongarije PDF Afdrukken E-mail
Szeged in Hongarije
Wij hadden ons aangeboden om de tags in te zamelen en in te leveren en dat betekende dus, dat wij als laatste zouden vertrekken.
Om 09.30 hadden we ze allemaal en konden wij dus ook zonder problemen aan rijden. Op de grens met Hongarije zouden we een vignet kunnen kopen om over de tolweg te rijden. Wij meteen na de grens gevraagd in een winkel, maar we moesten verder naar een tankstation. We hebben wat op en neer gereden en zijn uiteindelijk bij het eerste tankstation na de grens , maar dan wel aan de andere kant van de weg, terecht gekomen. Soms zagen we campers van onze groep rijden, maar die wisten het ook niet. Later bleek dat we bij elk tankstation een vignet hadden kunnen krijgen omdat we pas verderop op de tolweg kwamen. Maar het bleek ook dat er verschillende bedragen waren betaald. 11, 13, 18 en 22 euro en wij hadden 11 betaald, maar wel meerdere onnodige kilometers gereden.
Zoals ons verteld was, werd het een saaie rit. Niets te zien langs de tolweg, dan een saai landschap, de poesta. We moesten wel ruim 600 km rijden.
Toen wij om 17.30 uur op de camping aan kwamen, bleken wij weer de laatste te zijn. Iedereen zat al heerlijk in een kringetje aan de rivier de Tisza in het zonnetje en wij hebben ons snel bij hen gevoegd.
Vier jaar geleden hebben wij ook op deze camping in Szeged gestaan. Toen waren de thermaal baden leeg en nu vol, dus ik na de borrel meteen er maar even in. Heerlijk, 36 graden.
Na lekker uitgeslapen te hebben zijn we de stad Szeged in gewandeld. Het is een prachtige stad met mooie gebouwen en heel veel standbeelden.
Op het middaguur hebben we in de buurt van het prachtige stadhuis een heerlijke lunch gehad. Om 17 uur kwamen we weer terug op de camping en troffen onze medereizigers weer in het zonnetje aan. Desondanks zijn wij toch eerst weer even het zwembad ingegaan.  We moeten van de gelegenheid gebruik maken. Toch echt lekker zo'n thermaal  bad. En daarna nog even een borrel met de rest van de groep gedronken tot het donker begon te worden rond 19.30.
In een van de gebouwen op de camping wordt feest gevierd en wij hebben dus de hele avond leuke muziek. Ik weet niet hoe lang dat door gaat. Het blijkt een groot feest te zijn. Het midden nachtelijk uur is al aangebroken, dus maar afwachten.

 
< Vorige   Volgende >