Actuele tijd

Passau PDF Afdrukken E-mail
Passau
Van Erwin Hymer World reden we naar Passau. Een fijne rit door een gedeelte van de Romantische strasse en ook gedeeltelijk langs de Donau. Ook nu weer zagen we regelmatig fietsers, die de Donau-route aan het fietsen waren.
Toen wij Passau binnen reden gingen we niet over de grote brug, maar een beetje binnen door. Vlak voor onze camperplaats moesten we over een klein bruggetje. Er stonden stoplichten en wij moesten midden op de brug stil staan. Er kwam vrachtverkeer langs en wij voelden de brug flink trillen. Ik dacht meteen aan Genua. Het was geen fijn gevoel en ik was blij toen het stoplicht op groen ging.
We staan nu op een camperplaats aan de Donau met vele andere camperaars.
Het is 4 km lopen naar het centrum van Passau, maar dat vinden wij prima, want dan komen we ook aan onze 10.000 stappen.
In Passau was het gezellig druk, maar rond 16 uur begon het te regenen, dus moesten wij koffie gaan drinken.😄
Passau ligt op een puntje tussen de rivieren, de Donau en de Inn. Het mooiste in Passau vonden wij toch wel de St. Stepan domkerk, op het hoogste puntje van de stad. Het is een barokke  kerk met prachtige fresco's en wereldberoemd is het orgel, dat ook het grootste van de wereld schijnt te zijn. Wij vonden het ook prachtig.
Toen we weer op de camperplaats terug kwamen stonden Bert en Lies, de leiders van onze Griekenlandreis naast ons en hij vertelde, dat er nog 4 campers meer waren. We zijn snel naar binnen gegaan, want het regende nog steeds en dat bleef ook de hele nacht zo. Helaas zagen we op weerplaza, dat er de komende dagen nog veel regen komt, terwijl in Hapert mooi weer wordt verwacht . Grrrr😠😢.
 
< Vorige   Volgende >