Actuele tijd

Valencia PDF Afdrukken E-mail
Valencia
Na aankomst op de camperplek hebben we eerst wat gedronken en even op het strand gekeken. Het was er redelijk druk voor een gewone maandag. Daarna hebben we de fietsjes te voorschiet gehaald en zijn we richting Valencia gefietst. Prachtig. Steeds een mooi fietspad, langs de zee en dus ook telkens zicht op het strand en uitzicht op de stad Valencia. We fietsten rechtstreeks naar de bijzondere gebouwen van de stad van de Kunst en de Wetenschappen en precies na 12,5 km konden we op het terrein van deze gebouwen onze fietsen parkeren. We wilden ze langs het trottoir zetten, maar een man bij de ingang zei dat we ze binnen de muren van het complex moesten zetten en dat hebben we toen dus ook gedaan.
De stad der Wetenschappen is het grootste culturele en recreatieve complex van Europa. Er staan bijzonder, opvallende en grote gebouwen van de architecten Santiago Calatrava en Felix Candela. Alles staat op dit complex in het teken van kunst wetenschap en natuur. Een muziekgebouw, een wetenschapsmuseum, een oceaanaquarium, een imaxtheater en een geweldig mooie tuin.
Na even rondgekeken en wat navraag gedaan te hebben besloten wij kaartjes te kopen voor het museum van de wetenschappen en het imax theater. Er is ook nog een zeer groot zeeaquarium, maar dat vergt een bezoek van 4 uur en dat vonden wij toch wel iets te veel.
Wij zijn eerst naar het wetenschapsmuseum gegaan. In dit museum vertellen ze je alles over de evolutie van het leven, wetenschap en technologie. Zeer boeiend. Ook voor kinderen. Op diverse plaatsen kun je dingen uitproberen. Zeer interessant. Ik weet nu ook hoeveel ik op Mars weeg en misschien is dat saharazand op onze camper wel afkomstig van Mars, want daar ligt onder het ijs ook rood stuifzand. 
Daarna hebben we een hapje gegeten in een zeer groot commercieel centrum met alles onder één dak. We konden kiezen uit welk land we iets wilden eten.
Om 16 uur hadden we geboekt in het El Hemisfèric. Dit gebouw heeft de vorm van een groot menselijk oog en een ovaalvormig dak van meer dan 100 m lengte. In dit gebouw is een filmzaal met een filmdoek van 900 m2. Wij lagen in de stoelen van dit imaxtheater en hebben gekeken naar een 3 D film over een groot aantal Nationale Parken van America, die wij ook in het echt bezocht hebben. De grand canyon, Bryce, Yellowstone park, Dead valley, de Hooverdam en noem maar op. Er werden ook steile bergen en ijsbergen beklommen. Vaak dacht ik, dat ik naar beneden duvelde. En dan die afgronden telkens! Het was fantastisch. Naast mij zaten 2 jonge knullen en die sliepen toen de film was afgelopen!! De rest van de klas was er snel bij om foto's van de slapende jochies te maken.
We hebben verder niets van Valencia gezien, dus daar moeten we nog een keer voor terug komen.
Toen we weer naar huis terug gefietst waren hebben we nog heerlijk op het strand gelegen. Lekker uitwaaien en genieten van het zonnetje.
In de camper was het bloedheet, dus we moesten ook alles open zetten, maar dat was geen straf, want we hebben een prachtig uitzicht over zee en zien ook zeer grote zeeschepen langs komen.
Ik denk dat we hier vannacht wel lekker zullen slapen met zon zeewinden.
 
< Vorige   Volgende >