Actuele tijd

Benidorm PDF Afdrukken E-mail
Ook dit jaar blijven we weer een week in Benidorm op camping Armanello, omdat het ons daar erg goed bevalt. Iedere dag nemen we de fiets en rijden we naar  het strand van Benidorm, naar Albir, Altea, richting Joyosa of Alfaz del Pi. Heerlijk fietsen. Uiteraard gaan we ook regelmatig te voet richting Benidorm centrum en de het strand.
Aan de boulevard zijn een paar kroegen, die erg goed bezocht worden door Engelse vakantiegangers. Het is er altijd feest en zeker nu met de wereldkampioenschappen voetbal. Veel drank en veel lawaai.
We kunnen ook iedere dag naar een markt, maar gelukkig hoef ik niet altijd mee.
Ik vind het heerlijk om een eindje te fietsen langs het strand en dan lekker genieten op een terrasje van alles wat er langs komt!
Dineren is hier ook een feest. Naar de Chinees voor 7,50 pp, naar de Japanner voor 13,50 p.p. Of naar het restaurant van hotel Regente. Dit is werkelijk een feest. Wij waren er op vrijdagavond en dan kun je onbeperkt eten voor 12 euro p.p. Inclusief onbeperkt champagne! Je moet er van houden maar het hoort bij een chique diner. Het is ongelooflijk wat je allemaal kunt eten. Veel voorgerechten, waaronder oesters en zalm, volop vlees , varkens en kip, maar ook heerlijke, door de kok zelf gesneden en geserveerde rosbief en pasta's en een heel scala aan toetjes, vruchten en ijs. Veel te overdadig maar wel erg lekker voor een keer. De gasten van het hotel, meest Engelsen, zagen er ook allemaal erfgoed gevoed uit. 
Op de camping is het in vergelijking  met september erg rustig. In september komen de overwinteraars en dat is een groep die elkaar allemaal kent. Nu wisselt het bijna iedere dag en er is plaats genoeg.
Wat wel heerlijk is, is het weer hier. De Costa Brava staat bekend om zijn milde temperatuur en veel zon en dat is ook zo. Volgens ons is dit wel een van de heerlijkste plekjes van Spanja qua temperatuur. Warm, veel zon en steeds een heerlijk windje. Iedere avond kunnen we onbeperkt buiten zitten, hoewel we af en toe wel maatregelen moeten nemen tegen een mugje. Als we een week op de camping staan krijgen we één dag gratis, dus dat doen we. Zondagmorgen gaan we weer verder en dan zoeken we een staanplaats in de buurt van Valencia.
 
< Vorige   Volgende >