Actuele tijd

San Fulgencio en omgeving PDF Afdrukken E-mail
San Fulgencio
Deze camperplaats kennen we al omdat we hier in voorgaande jaren al 2 x hebben gestaan. Een fijne plaats met alle voorzieningen en dichtbij de Mercadona, Lidl en Appie Hein, waar we ook heerlijk koffie kunnen drinken en een hapje eten.
Ook de omgeving is leuk om er te fietsen en te wandelen.
De eerste dag zijn we begonnen met de koffie, met slagroom en een borreltje er bij bij AH. Hij kostte nu 1,55. We kunnen er ook wijn uit het vat kopen voor 1,50 per liter en deze is goed consumeerbaar😄.
Daarna zijn we via een zandweg naar het strand gefietst. Het waaide hard en dus was het weer druk met kitesurfers. Vorige keer hebben we hier een zeer lange strandwandeling gemaakt. Je ziet er verderop bijna niemand.
Wij zijn terug gefietst en via Marina richting Santa Pola, toch ruim 15 km verderop tegen een stevig windje in. De weg loopt steeds tussen het water door en het landschap is moerassig. We zagen er ook weer vele flamingo's. Vlak voor Santa Pola lagen hele grote zouthopen, want dat is hier de industrie. Je kunt er zo een paar kilo opscheppen.
In Santa Pola hebben we in een restaurantje aan de haven lekkere tapas gegeten  en genoten van het uitzicht. De man van de VVV had nog een andere terugweg voor ons, maar dat was dan 25 km en dat vonden wij toch te gek. Dus dezelfde weg maar terug en toen nog heerlijk buiten gezeten met een drankje en een hapje tot 24 uur.
Toch weer ruim 65 km gefietst.

Fietstochtje naar Dolores, Marina, San Fulgencio, Guardamar, Royales en via San Fulgencio weer terug naar de camperplaats, 62 km.
Dolores is een gezellig stadje. Toen wij er kwamen was het markt en de hele Ramblas stond vol kramen. Rond de bijzondere blauwe kerk waren vele gezellige terrasjes, waar wij ook maar weer gebruik van hebben gemaakt. Het is hier hard werken op de fiets. Vaak tegenwind, maar gelukkig wel extra hulp zegt Ria dan.
Ook weer even in Guardamar geweest. Veel klimwerk, maar niet veel te zien. Wel een mooi strand, dat wij vanaf de andere kant van de rivier al telkens zien liggen. Royales lag niet echt op onze route, maar toch ook maar even een terrasje gepikt en toen naar San Fulgencio. Dit is een vrij grote stad, met meerdere kernen. Wij zijn helemaal naar boven gefietst en toen kenden we het weer terug. Uiteraard hetzelfde terrasje bezocht, maar volgende keer nemen we toch het terras van de buurman.
Vanaf daar is het heerlijk afdalen naar onze camping.
Er wordt hier in de omgeving erg veel gebouwd en er staan ook veel model huizen. Het zijn wel steeds dezelfde modellen. Witte, vierkantige blokken met een mooi dakterras. Het lijken wel erg praktische huizen. Mogelijk nog eens een kijkje gaan nemen.
Vandaag zijn we wakker geworden door het rumoer rond onze camperplaats. We wisten het natuurlijk wel, maar vandaag wordt er een grote markt gehouden hier, dus we  kunnen ons hartje weer ophalen!! Ik denk dat ik vrij snel bij Appie op het terras zal zitten😃. Morgen gaan we weer richting Benidorm, om daar nog een week op camping Armanello door te brengen.
 
< Vorige   Volgende >