Actuele tijd

Bezoek aan Murcia en Ikea PDF Afdrukken E-mail
Bezoek aan Murcia en Ikea
We zouden nog een dagje naar Murcia gaan, omdat we dat een vorige keer maar amper gezien hadden.
We konden parkeren op de camperplaats bij Ikea en vele andere winkels ten noorden van de stad. Volgens de beschrijving konden we dan via een fietspad dat bij de KFC begon rechtstreeks naar het centrum rijden. De afstand bedroeg ruim 7 km. Wij moesten het fietspad eerst zoeken en toen we het gevonden hadden, raakten we het nog een paar keer kwijt. Toen wij bij de Universiteitsgebouwen nabij het historisch centrum aan kwamen, hadden we ruim 12 km. gefietst. Kun je nagaan.
We gingen op zoek naar de toeristinfo en kwamen diverse kerken, mooie gebouwen en de kathedraal tegen. Bij het VVV aangekomen bleken wij het meeste moois van de stad al gezien te hebben. Na nog wat gegeten en gezeten te hebben zijn we weer richting Ikea gefietst en toen konden we het fietspad gelukkig wel goed volgen.
Wij hadden hogere verwachtingen van Murcia, maar het viel ons nu een beetje tegen.
Hoewel ik geen Ikea-bezoeker ben, zijn we er toch maar even binnen gegaan en hebben we er koffie gedronken. Er waren vele Spaanse vrouwtjes, die in verwachting waren, aan het winkelen en er werd heel wat meegesleept.
Ik ben daarna teruggegaan naar de camper en Ria is nog even verder gaan shoppen. Gelukkig had zij een paraplu bij zich, want ook hier viel het er met bakken uit en dat duurde de gehele avond. Wel erg goed, dat wij tijdig uit Murcia waren vertrokken.
Smorgens hebben we nog boodschappen gedaan bij de Aldi  en een ontbijtje genomen bij de Ikea. Mooi meegenomen. Onze volgende bestemming is San Fulgencio, waar we al enkele keren meer zijn geweest.

 
< Vorige   Volgende >