Actuele tijd

Stunt- en formatievliegen in Los Alcázares PDF Afdrukken E-mail
Stunt- en formatievliegen in Los Alcázares
Wij zijn weer naar zee getrokken en wel naar Los Alcázares. We staan op een grote camperplaats met alle voorzieningen op 1 km afstand van het strand en tegen een vliegveld aan. Op dat vliegveld zijn 7 straaljagers gestationeerd, die elke dag even gaan oefenen in stunt- en formatievliegen. Het maakt veel lawaai, maar het is wel leuk om een keer te zien. Van het vliegveld vertrekken gedurende bepaalde uren per dag ook grote jongens van Easy Yet en Ryanair. Voor ons leuk om te zien en als je hier woont, dan zal dat wel wennen denk ik😄.
We hebben gefietst en gewandeld langs zee over een mooie, lange boulevard. Opmerkelijk is, dat je aan de overkant van het water steeds eilandjes ziet, die helemaal bebouwd zijn, ook veel met hoogbouw. Het is in feite dus een binnenzee. Één gedeelte is gereserveerd voor kitesurfers en iedere dag werd er wel zeil- en surfles gegeven aan hele klassen kinderen. Leuk om te gaan zitten bekijken.
Typisch is dat we hier weinig Nederlanders aan treffen, maar weer wel veel Belgen en Engelsen. Vanmiddag spraken een Belgisch echtpaar, dat vertelde dat ze al 77 cruises hadden gemaakt en dat ze nu hier een huis gekocht hadden in een nieuw te bouwen wijk. Het was al klaar en nu als modelwoning ingericht. Over een half jaar konden zij er zelf in. Het lag tegen de golfbaan en had zicht op zee vertelde het echtpaar, maar de omgeving moest verder nog bebouwd worden.
Wij zijn er een kijkje gaan nemen. Het is inderdaad een hele nieuw te ontwikkelen woonwijk tussen een prachtige golfbaan ( die er hier overigens genoeg liggen) en de zee. Het huis is fantastisch en ligt nu nog tegen de golfbaan en heeft uitzicht op zee, maar als alles volgebouwd is, ziet het er veel anders uit en zal de zee en de golfbaan vanuit het huis niet meer te zien zijn. Maar het is werkelijk een fantastisch, vrijstaand huis. Meestal  gaat het over complexen en appartementen.
Wij kregen ook nog een tip, dat we in Spanje Asiatico moeten drinken en dat hebben we gedaan. Het is koffie met kaneel, cognac en likeur 43. Lekker maar mierezoet, dus ik hou het bij deze ene keer.
Morgen trekken wij weer verder en dan gaan we nog een dagje de stad Murcia in.
 
< Vorige   Volgende >