Actuele tijd

Cartagena PDF Afdrukken E-mail
Cartagena
Smorgens ging Ria eerst nog even een voorraadje ham halen bij Ana, want die is werkelijk verrukkelijk. Daarna zijn we aangefietst naar Cartagena, 15 km verderop. Cartagena ligt aan zee, dus het ging steeds naar beneden. We hebben niet erg veel getrapt en we gingen toch hard op onze Shinga Lacros. 
Net voor de stad was het erg druk en daar bleek een trial bezig te zijn. Zeer veel deelnemers, zowel jong als oud waren met de trialfiets van de ene op de andere rots aan het springen en dat ging allemaal op tijd. Wij hebben even staan kijken, want het was leuk om te zien en er waren veel deelnemers, die er erg behendig in waren.
Daarna weer verder afdalen richting het centrum van de stad.
Het is zondag, dus veel winkels gesloten en dan kun je de mooie gebouwen goed bewonderen. Ook hier staan er genoeg. Wij liepen door de hoofdstraat en kwamen bij het prachtige gemeentehuis uit. Daar konden wij een rondleiding volgen en mocht ik even op de oude stoel van mijn collega gemeentesecretaris zitten. Het is een prachtig oud gebouw, dat van binnen helemaal in stijl is, maar allemaal met nep materiaal vertelde onze rondleidster. Er gingen in de raadzaal drie kroonluchters, die 500 kg per stuk wegen en dat is dus geen nep.! Er was ook een groep dames, die in stijlvolle kleding waren. Er werden veel foto's gemaakt in allerlei standjes.
Bij de haven was een triatlon bezig, dus daar was het ook al druk.
Cartagena heeft ook veel oude overblijfselen uit de Romeinse tijd. We zijn naar het amfitheater gelopen en midden in de stad ligt nog een groot gedeelte, dat nog helemaal uitgegraven en bezichtigingsklaar gemaakt moet worden. Dat gaat nog wel een tijdje duren en veel geld kosten.
Het was leuk om te zien, dat sommige winkels glazen vloeren hadden, zodat je daaronder de oude restanten van de Romeinse gebouwen kon zien.
Hoewel wij niets nodig hebben, kochten wij ook nu weer enkele prullaria, die we toch willen hebben, ongelooflijk maar waar.
Aan het einde van de middag hadden we genoeg gezien en toen zijn we weer huiswaarts gefietst. Dat ging aanzienlijk moeilijker en we hadden de ondersteuning hard nodig. 15 km bergopwaarts is toch veel dan.
Op de camperplek aangekomen kwam onze campingbaas nog een gezellig praatje maken en daarom gingen we toch weer laat aan ons avondmaal.
Morgen trekken we weer verder en dan zoeken we een camperplaats aan zee.

 
< Vorige   Volgende >