Actuele tijd

Bezoek aan Almerķa en onze eerste grote markt PDF Afdrukken E-mail
Bezoek aan Almería en onze eerste markt in Spanje
Op de camping hebben we nog even gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de camper te wassen. Hij was toe aan een wasbeurt en ik heb me een zomerkapsel aangemeten, zodat we er de komende weken weer tegen kunnen.
We vervolgden de Middellandse zeeroute en kwamen zo bij de afslag Almería. We daalden hard en zagen in de diepte de stad liggen.
De camperplaats was op een grote parkeerplaats 50 m van het strand en bij een Concertgebouw.
Almería is een prachtige grote stad. Het bekendste is de grote burcht, Alcazaba, die je al van verre ziet liggen. Na het Alhambra van Granada de tweede grootste burcht van Spanje. Het is een zeer groot, oud complex dat door lange muren met elkaar is verbonden. Een groot christusbeeld toornt er hoog boven uit.
In de stad waren ook vele mooie gebouwen, zoals de kathedraal, het Handelsgenootschap, het centraal station en het gemeentehuis. Wij wandelden er via de prachtige boulevard naar toe en in de stad liepen we over een hele mooie Ramblas zoals in Barcelona. Hier hebben ze wel een prachtig zandstrand en daar werd veel gebruik van gemaakt.
 S-avonds werd het erg druk op de parkeerplaats. Er liepen allemaal mannen (zwervers) in gele jasjes rond, die de automobilisten een parkeerplaats aanwezen en dan geld incasseerden!! Tja, zo werkt het, hoewel het parkeren voor iedereen gratis is. Het was erg warm vandaag, dus wij zijn na het eten nog even over de boulevard gewandeld, zoals heel veel mensen. We zagen de zon achter de bergen verdwijnen.
Om 23.30 uur was het concert afgelopen en raakte onze parkeerplaats weer leeg. Morgen schijnt er hier vlakbij een grote markt te zijn, dan wordt het dus weer druk en zullen de gele mannen wel weer komen! We zullen het wel zien. Wij gaan de markt ook bezoeken en dan gaan we het binnenland in naar Questa Blanco, vlakbij het oude Cartagena. Een Nederlands echtpaar, Saskia en John zijn daar een camperplaats begonnen en kunnen 5 campers plaatsen. Wij hebben er een  plaatsje gereserveerd.
 
< Vorige   Volgende >