Actuele tijd

Camping Mar Azul in een bijzonder plastic landschap PDF Afdrukken E-mail
Camping Mar Azul, een bijzondere plaats in een plastic landschap
Daar waar het goed is, wil je graag langer blijven, dus we zijn er nog twee dagen langer gebleven. Zo fantastisch die camping en helemaal niet druk. Als we gaan fietsen zien we aan de ene kant, de prachtig, blauwe zee en aan de andere kant niets dan plastic kassen tegen de bergen. Heel bijzonder. Het is wel een rommelig gezicht. De kassen zijn van houten geraamtes en bespannen met ijzerdraad, waarover plastic, wit, gelig, groen en aan de zijkanten vaak zwart. Echt hele grote oppervlakten. We hebben gezien dat er tomaten in staan en courgettes en watermeloenen, hele grote. Er zal nog wel meer in gekweekt worden, maar dat hebben wij niet gezien. Het strand is niet geweldig. Grijzig zand en heel veel stenen, maar wel erg lang en aan een prachtig blauwe zee.
Ons plaatsje Balerma is ook niet overweldigend. Het heeft wel een mooie lange boulevard, waar niemand op loopt, maar verder is het er stil. Het lijkt op een Marokkaans dorp. Huizenblokken in geel met kleine ramen. Heel veel eenrichtingswegen. We zagen enkele (vis)restaurantjes en barretjes, maar de meesten waren gesloten. In het stadje is een grote supermarkt , een Consum, wel een luxe en erg groot. 
We zijn ook nog een keer naar het andere stadje, Almerimar , gefietst, want daar hangt wel een leuk sfeertje.
Verder hebben we heerlijk bij de camper in de zon gezeten en veel tijd doorgebracht aan het prachtige zwembad. Het lijkt wel of het water zachter is dan elders en dan die lucht! Elke dag hebben wij hier echt mooie, strakke blauwe lucht. Ik heb dit nog nooit zo gezien. Een voordeel is, dat je, als je in een hotel of appartement of met de caravan gaat, vaak maar één keer afscheid hoeft te nemen, als het leuk is. Met de camper moet je dat helaas heel vaak, maar goed, elke keer weer een andere uitdaging en iets nieuws . Dat is wat de camperaar zoekt toch?
Vandaag gaan we richting de stad Almería, waar de op een na grootste burcht van Spanje is. De andere is het Alhambra in Granada, maar die hebben we 10 jaar geleden al bezocht.
 
< Vorige   Volgende >