Actuele tijd

Een mooie rit over de Middellandse zeeroute PDF Afdrukken E-mail
Een mooie rit over de Middellandse zeeroute
Ja, sinds wij Gibraltar voorbij zijn zitten we niet meer aan de Atlantische Oceaan maar aan de Middellandse zee. De route die wij nu gaan rijden loopt ook helemaal langs de zee en heet ook zo. Het is een prachtige weg, die nog niet zo lang klaar is, want onze navigatie kent hele stukken niet.
We hebben nu in een keer een heel ander uitzicht. We zien telkens de mooie blauwe zee, maar ook niets dan plastic kassen. Het hele landschap staat er vol mee. Het heeft wel iets en het is natuurlijk goed voor de Spaanse economie.
Onze bestemming was de kustplaats Balerma en daar kwamen wij op het middaguur aan want we hadden eerst nog uitvoerig boodschappen gedaan.
We settelen ons op camping Mar Azul, een werkelijk prachtige camping en nog niet zo heel oud. Een schitterend zwembad, prima toiletgebouwen en mooie, ruime staanplaatsen, die met een doek ter bescherming tegen de zon, overkapt zijn.
En niet te vergeten een zeer vriendelijke man bij de receptie, die ook nog Nederlands spreekt. Na het eten hebben wij onze fietsjes te voorschiet gehaald en zijn wij richting de volgende stad, Almerimar, gefietst. Eerst 5 km over een smalle weg, vlak langs zee. Het waaide hard en de golven beukten op het strand. Iets verderop zagen wij ze zelfs hoog omhoog spatten tegen de rotsen. Wel mooi om te zien en wij vlogen.
Na 5 km kwamen we aan het begin van het stadje en lag er een fietspad langs een mooie boulevard. Ook weer 5 km lang en bijna niemand te bekennen. Na 5 km kwamen we in het centrum aan en daar was bij de haven wel volop aktie. Een prachtige haven, waar heel veel mooie schepen liggen. Er was ook een Mercadona, dus wij daar eerst maar even naar binnen en toen een drankje op een terras aan de haven. Heerlijk uitwaaien.
Op de terugweg hadden wij de wind tegen en dat was andere koek. Ik geef het je te doen, tegen windkracht 8 in fietsen!!! Maar gelukkig hebben wij zeer goede hulp en kwamen wij zonder al te veel moeite thuis. Wat een uitvinding die ebike!!
Thuis kregen we wel weer een teleurstelling te verwerken. De eerste dag waren wij in Frankrijk geknipt en ik hoopte dat dat geen bon zou worden. Helaas. Corine wist te vertellen, dat er thuis 2 brieven uit Frankrijk lagen en dat is foute boel. Uit de tijdstippen bleek, dat wij op het moment, dat ik vreesde dat het mis ging, al een keer geknipt waren. Dus 2 bonnen voor te hard rijden op één dag, ja zelfs onze eerste vakantiedag. Tja, mijn ongeduld om zo snel mogelijk in de warme streken te zijn, wordt zo wel zwaar afgestraft. We gaan eens berekenen of we volgende keer niet beter gewoon de tolweg kunnen nemen!
Kost misschien net zo veel als die twee bonnen maar gaat wel sneller.

 
< Vorige   Volgende >