Actuele tijd

En de warme douche is voor Fernandez van Torino Motor uit Malaga PDF Afdrukken E-mail
Het zit de camperaars niet altijd mee.
Ik had in het onderhoudsboekje gevonden dat er op 3 km afstand van onze camperplaats een Fiatgarage was, Torino Motor. Ik heb smorgens meteen mijn pechhulp gebeld met de vraag of zij even het euvel uit konden leggen en een afspraak maken voor deze dag. De juffrouw die mij te woord stond was niet erg bijdehand, maar het lukte. Haar collega zou aan het werk gaan. Een half uur later belde Oswaldo terug. Ik kon niet bij die garage terecht want ze zeiden dat ik te groot was voor hun garage! Hij had nog wel twee andere garages gevonden die hij zou kunnen bellen. Ik zei: laat maar even zitten. Ik ga eerst toch naar deze garage, want die staat niet voor niets in mijn serviceboekje. Zo gezegd, zo gedaan.
Ook deze juffrouw was niet erg vriendelijk, zij herkende,  denk ik meteen het verhaal van de pechhulp, maar ze zei, dat ze het aan haar collega zou vragen. Een kwartier later kwam haar collega en die vroeg hoe groot wij waren en toen zei hij alleen maar: no no no. Hij liep terug naar de juffrouw. En die kwam met een adres  van een andere garage waar wij wel in zouden kunnen. Ik vroeg toen meteen: Zou u even voor ons willen bellen en vragen of wij er nu terecht kunnen. Spaans, Spaans Spaans, niet begrijpen. Ik hield de telefoon aan mijn oor en wees naar haar en het briefje. 
Met enige moeite zei zij dat ze iemand anders zou roepen, die mij wel zou kunnen verstaan en toen kwam Fernandez. Hij gaf ons meteen een hand en luisterde goed. Toen ging hij aan het bellen, maar kreeg te horen, dat wij daar nu niet terecht konden, wel vrijdag en het was nu maandag! Moment zei hij en hij ging weer aan het bellen en liep weg. Even later kwam hij terug met de mededeling, dat hun monteur de apparatuur naar buiten zou brengen en zou kijken of hij er iets aan kon doen. PERFECT FERNANDEZ.  Wij moesten de camper naar de achterkant van de garage rijden en daar kwam de monteur met zijn computer om hem uit te lezen. Fernandez bleef er steeds bij om het ons uit te leggen. 
Het was de inspuiting, die niet goed werkte, maar dat wist ik al van mijn eigen boordcomputer en het boekje.
De monteur maakte een uitdraai en ging weer aan de gang met zijn computer. Even later was het symbool weg bij het dashboard. Fernandez legde uit dat het euvel nu verholpen was, maar dat wij 20 minuten op hoge toeren zouden moeten rijden en hopen dat de storing niet terug zou komen. Wij bedankten hem en vroegen wat het kostte. Niets zei Fernandez. Niet te geloven toch? Dus krijgt Fernandez van Torino Motor van ons de warme douche.
Wij hebben de 20 min brullend doorgebracht en zijn toen weer terug gereden naar onze parking. Van daaruit zijn we stukje voor stukje richting het oude centrum van Malaga gelopen. Het zag er fantastisch uit, maar wij beperkten ons voornamelijk tot de terrasjes. Gezellig wat drinken en rond kijken. Toen we weer bij de camper terug waren hadden we toch 20 km gelopen. Dus onze stapjes weer ruimschoots gehaald.
 
< Vorige   Volgende >