Actuele tijd

Naar de rots van Gibraltar PDF Afdrukken E-mail
De rots van Gibraltar
Dat was onze volgende bestemming. We reden  door een zeer  heuvelachtig landschap met prachtige luxe badplaatsen zoals Marbella, Torremolinos en Fuengirola. We hadden steeds prachtig zicht op de Atlantische Oceaan.
Toen we nabij Gibraltar kwamen hebben we een parkeerplaats gezocht bij de Carrefour en zijn we via de mooie boulevard naar de grensovergang gelopen. De rots zagen we al van verre liggen. Op zee was het druk. Er werden roeiwedstrijden van 8 met stuurman gehouden en er waren zeer veel deelnemers en de luidspreker galmde ver over het water.
Gibraltar is een Engels schiereiland, dat bekend staat als een belastingparadijs. Toen we dichter bij kwamen werd het erg druk. Al die Engelse vakantiegangers willen er natuurlijk even naar toe.
Toen wij 2 x door de Douane waren moesten we wachten want er kwam een vliegtuig over de startbaan, waar wij over heen moesten!!
We zagen al meteen dat de benzine er goedkoop was. De diesel kostte er 1 euro, terwijl ik even te voren nog 1,33 had betaald.
Het eten en drinken was er duurder dan in Spanje, maar wat wil je met zo veel toeristen. Er werd veel reclame gemaakt met drank en parfum, maar dat waren voor ons ook geen bijzondere prijzen, dus wij hebben niets gekocht.
Het was wel gezellig druk in de straten en uiteraard kijk je steeds tegen die grote rots aan. Namiddag zijn wij weer teruggelopen en zijn we verder gereden naar Malaga.
Inmiddels was er op het dashboard een lichtje blijven branden en dat is nooit goed. Het bleek iets met de inspuiting te maken hebben, dus doorrijden naar Malaga, want daar is een fiat garage, waar we morgen dan naar toe willen gaan.
We werden naar een camperplek aan zee gestuurd. Het bleek een zeer grote zandvlakte aan het strand te zijn. Er was heel veel plaats en we hadden prachtig  uitzicht op het strand en de zee. Op het strand was het erg druk met Spanjaarden, het is immers zondag.
Op een gegeven moment begon het zo hard te waaien en te stuiven, dat we de deur dicht hebben gedaan en de ramen aan de andere kant open gezet. Toen ik iets later iets op bed wilde pakken merkte ik dat heel mijn bed maar ook de rest helemaal onder het stuifzand zat! Dat zal wel lekker slapen. 
Vandaag zondag, dus ook maar weer even skypen met de familie. Lisa en Sophie hadden het prima naar hun zin en vonden het wel leuk om ons te zien. De rest van de familie ook hoop ik.
Hoewel we hier een mooi uitzicht en een koel windje hadden besloten we s-'avonds toch maar door te rijden naar een andere camperplaats in Malaga.  Dit is een grote parkeerplaats bij een sporthal en de Carrefour. Er stonden nog een paar campers meer, maar er was verder dus niets te beleven.
Nog even stepbridge en dan lekker slapen en morgen naar de garage.

 
< Vorige   Volgende >