Actuele tijd

Verrassend Cadiz PDF Afdrukken E-mail
Verrassend Cadiz
We vertrokken om 10.15 richting Sevilla en toen we een half uur gereden hadden was het plotseling al 11.45. Dat betekende dat we pas rond 15 uur in Cadiz aan zouden komen en dat wassen geen zin meer had vandaag. Dus gooiden we de plannen weer om en besloten we eerst naar een mooie camperplaats in Cadiz te gaan en dan daags daarna elders naar een camping!
Bij Sevilla, de stad waar wij in 2007 naar toe zijn gefietst, was het even heel druk en moesten wij een paar keer van baan wisselen om de goede richting uit te blijven gaan, maar alles bij elkaar viel het reuze mee.
We kregen een tamelijk golvend , afwisselend landschap te zien zonder al te veel plaatsen. We reden door een sherrystreek en daarna was het een zeer vruchtbaar gebied. Toen we in de buurt van Cadiz kwamen zagen we eerst een groot moerasgebied en in de verte dook de skyline van Cadiz op. Cadiz is een grote handels- en industriestad. Onze camperplaats lag net buiten de stad en die hadden we snel gevonden. Het was 5 km lopen naar de kathedraal in het oude centrum.
Even wat eten en toen zijn wij vertrokken. Al ras bleek, dat we helemaal over de boulevard langs het strand konden lopen en dat zag er fantastisch uit. Cadiz heeft een zeer breed en heel mooi zandstrand. Het was er niet echt druk. De temperatuur was uitstekend, 25 graden, maar er stond behoorlijk wat wind, dus er werd wel veel gesurfd. In de verte zagen we de kathedraal al liggen.
Rond de mooie kathedraal was het druk en daaromheen lagen heel veel smalle straatjes met heel veel winkeltjes en pleintjes met terrasjes. Erg sfeervol.
In een van de straatjes werd een processie opgesteld. Er stond een vierkant rood met groen gevaarte, waar kinderen onder stonden en waar twee kruisen op stonden. Er voor en er achter liepen misdienaars. Daarachter stond de harmonie opgesteld. Er was veel publiek. Van onder de kist riep een jongen een paar volzinnen en toen zette de stoet zich in beweging. De kist ging flink op en neer de de misdienaars stootten met een grote vork op de grond. Veel geklap en toen kwam er muziek. Verrassend om te zien. Het werd steeds drukker in de straatjes.
Weer dicht bij onze camper gekomen hebben we eerst nog wat gegeten.
De camper staat op een parkeerplaats langs een drukke weg, maar wij hebben er uitstekend geslapen. Toen we op stonden scheen de zon al weer rijkelijk en er liepen ontzettend veel mensen op het strand. Wij hebben besloten om dat eerst ook maar een mooie strandwandeling te gaan maken en dan rijden we 100 km verder naar het, volgens ons, meest zuidelijke plaatsje van Europa, Tarifa, want Gibraltar ligt verderop weer iets noordelijker!!
In Tarifa gaan wij op de camping staan.

 
< Vorige   Volgende >