Actuele tijd

Op naar Portugal en even een ons ham kopen in Jabugo PDF Afdrukken E-mail
Op naar Portugal en even een ons ham kopen in Jabugo
Via een prachtige weg reden wij van Badajoz richting Huelva. We reden 150 km door de Siërra Morena, eigenlijk een groot natuurpark.
De weg was kronkelend en stijgend en dalend, maar het uitzicht was formidabel. In het begin zagen we nog veel kurkeiken en daarna wijngaarden maar vervolgens ging het landschap over in een prachtig, uitgestrekt natuurgebied.
Uiteraard schoot dit niet op, maar dat is ook niet nodig, want we hebben vakantie.
Na ongeveer 100 km rijden kwamen we in de buurt van een klein plaatsje, Jabugo, en ik had me voorgenomen om daar koffie te gaan drinken.
We moesten even zoeken om de camper te kunnen parkeren, maar na een keer het stadje doorgereden te hebben, lukte dat.
We hadden ook al een terrasje gezien bij een hamwinkeltje. De koffie was heerlijk en toen we gingen zei ik: ik koop ook even nog wat ham, want die ziet er zo mooi uit.
Ik wees een bepaald soort aan en vroeg een ons. Dat werd ingepakt en toen ik vroeg wat het kostte zei hij: 11 euro. Ria vroeg het nog een keer, maar de prijs bleef 11 euro. Ik zei, dat moet wel bijzondere ham zijn, die 110 euro per kilo kost!! We hebben hem meegenomen en ik ben dus erg benieuwd naar de smaak! Ik zal er zuinig op zijn.
Tot aan Huelva was het een schitterende route en daarna gingen we via een grotere weg Portugal in. En al heel snel zagen we Ayamonte en Monte Gordo staan en meteen daarna Manta Rota, waar onze camperplaats is.
Er is nog niets veranderd. Van de 50 plaatsen waren er nog 3 vrij, dus niet veel keuze, maar wij vonden het een goed plaatsje. Heerlijk weer zo aan zee en Portugeese koffie , meie de leite dirette, drinken met een heerlijke pastel de nata!
Hier blijven we weer een paar dagen staan.
 
< Vorige   Volgende >