Actuele tijd

Toch nog een dagje Badajoz PDF Afdrukken E-mail
Toch nog een dagje Badajoz
Aanvankelijk zouden we vanaf Caceres meteen via Sevilla doorrijden naar Portugal, maar, zoals zo vaak, hadden we ook nu weer de planning aangepast en zouden we toch een bezoekje brengen aan Badajoz.  Badajoz is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en was vroeger een handelsstad. Het is een zeer grote stad, die aan weerskanten van de rivier ligt.
Wij kwamen aan op een prachtige, nieuw aangelegde camperplaats onder aan de Romeinse brug en tegen een mooi park met veel sportvoorzieningen.
Toen wij over de oude brug de oude stad in liepen kwamen we zeer veel wandelaars tegen, die allemaal hetzelfde shirtje aan hadden met de tekst: strijd tegen malaria. Dus weer lopers voor het goede doel. In het park bij ons werden zij van drank en voedsel voorzien. Een hele drukte dus.
Het is nu eerste Pinksterdag, maar vreemd genoeg wordt dat in het o zo katholieke Spanje niet gevierd. Er is dus ook geen tweede Pinksterdag.
In de oude stad was niet veel leven. Alleen op de terrasjes bij de pleintjes was wat beweging. Er was ook een plein, waar een boekenfestival was en daar was wel het erg druk met ouders en kinderen.
Op een ander plein was een happening van oude citroens, lelijke eendjes en diana's etc. Leuk om even te zien.
Dat plein lag ook tegen de oude stadsmuur, die helemaal hersteld was en waar we overheen konden lopen. Midden in dat gedeelte was een prachtig oudheidkundig museum, dat we bezocht hebben. Dat hoort er af en toe bij.
Verder viel Badajoz ons, in vergelijking met de vorige steden, die we bezocht hebben, een beetje tegen en hebben wij ons maar beperkt tot een drankje en wat eten op een van de terrasjes.
Toen we smorgens de stad uit reden zagen we wel, dat het een enorm grote stad is.
 
< Vorige   Volgende >