Actuele tijd

Festival de las Aves in Caceres PDF Afdrukken E-mail
Festival de las Aves in Caceres
Toen we in Caceres op de Plaza Mayor aan kwamen was er een drukte van jewelste. Er bleek een festival te zijn in het Pinksterweekend. Op het plein konden de mensen de lucht in met een grote luchtballon om zo uitzicht over de stad en de omgeving te hebben en daar werd volop gebruik van gemaakt.
Wij zaten het schouwspel heerlijk aan te kijken vanaf het terras.
Daarna zijn we de oude stad ingelopen, waar nog meer feest was. Festival de las Aves wil zeggen: Festival van de vogels. Er stonden op de diverse pleinen allemaal standjes, waar de kinderen educatief vermaakt werden met allerlei wetenswaardigheden over vogels. Er werd gekleurd, geknipt, gedanst en puzzels opgelost. Was erg leerzaam voor de kinderen. Uiteraard was er ook muziek.
Op de oude gebouwen en kantelen zaten ook overal ooievaars te broeden en we zagen de haviken in de lucht circelen. Helaas hebben wij ook nu de zwarte ooievaar niet gezien.
Om 17 uur brak er een hevig onweer los en moesten wij dus weer even thuis schuilen, maar om 19 uur scheen de zon weer en trokken wij er weer op uit.
Nog even koffie en een wijntje gedronken op de PM. We werden bediend door een Nederlands meisje, dat zeer behulpzaam was. Ze vertelde ook, dat het wijntje verderop goedkoper was dan op haar terras, maar dat wisten wij ook al wel. Het werken in Spanje beviel haar goed, hoewel ze minder verdiende dan in Nederland en meer uren moest maken! Maar de temperatuur en de sfeer deden haar goed. Zij vertelde wel, dat het slimmer was om eerst pensioen in Nederland op te bouwen en dan in Spanje komen wonen.
 
< Vorige   Volgende >