Actuele tijd

Veel regen maar geen pluisjes meer PDF Afdrukken E-mail
Veel regen maar geen pluisjes meer
Zaterdagnacht heeft het de hele nacht geregend. En ook toen we opstonden regende het nog heel veel. Een voordeel was, dat er geen pluisjes meer rond vlogen. Toen wij namelijk op deze camping kwamen vlogen er overal pluisjes rond. Het leek zelfs dat er hier en daar een opengescheurd dekbed lag. Deze pluisjes komen van de populieren, die nu bloeien. De helft van de camping heeft platanen en de andere helft populieren. Wij staan in het populierengedeelte! Leuk is, dat als er weer nieuwe gasten komen, dat zij telkens gaan zoeken, waar ze de schotel uit kunnen draaien. Dat probleem hebben wij nu even niet!
Onze overbuurman, die uit de Made komt en een paar neven van Ria kent, was gaan fietsen. Na enkele uren kwam hij zeiknat thuis. Hij had 60 km gefietst en van alles gehad vertelde hij. Zowel regen, hagel als onweer. Hij zag er uit als een verzopen kat en zo voelde hij zich ook. Hij was ook even niet zo blij met dit weer in Spanje!
Hij had ook gekeken of hij de zwarte ooievaar zag, maar hij had er geen gezien. Schijnt hier veel voor te komen, dus die moeten wij ook nog spotten.
Om 15 uur werd het droog en begon de zon meteen weer fel te schijnen. We zagen iedereen opgelucht naar buiten komen.
Wij zijn toen te voet naar het stadje gegaan. We moeten immers onze 10.000 stappen per dag ook maken.
In het stadje hebben we nog wat gebouwen bekeken en met name de vestingmuur, waar we overheen konden lopen en het oude aquaduct. Toch prachtig, zoals die vroeger werden aangelegd.
Na nog even op een terras op de Plaza Mayor, waar we onze buren ook tegen kwamen, te hebben gezeten, zijn we weer huiswaarts gelopen.
Ria had geen zin meer om te koken, dus maar  naar het restaurant op de camping en daar bleken wij niet de enige te zijn. Onze Tilburgse vriend met zijn vrouw was er ook en nog een zeer verliefd , maar wel oud stel uit Wincouster. leuk stel, lange slanke man en een klein dik vrouwtje.
Morgen trekken we verder naar het zuiden en dan willen we naar de stad Caceres.
 
< Vorige   Volgende >