Actuele tijd

Van Salamanka naar Placentia PDF Afdrukken E-mail
Van Salamanka naar Plasencia
Na lekker uitgeslapen te hebben, zijn we weer aangereden. Ons volgende doel was het stadje Plasencia, 125 km zuidelijker.
De weg er naar toe was erg mooi. We reden door een zeer uitgestrekt landschap en in de verte zagen we hoge bergen met sneeuw er op. Eigenlijk vreemd, maar het was wel zo. De temperatuur liep op tot 30 graden, dus wij hadden niets te klagen.
In de streek Extramadura liggen zeer veel mooie plaatsjes met allerlei specifieke dingen. Ik had het stadje Baños de Montemayor uitgezocht om te bezoeken en daar te lunchen. Dit plaatsje staat bekend om zijn thermaal baden en zijn vlechtwerk. En dat was er ook allemaal. Er waren enkele zeer grote kuuroorden en ongeveer 8 hotels" . We zijn even een thermaal bad ingelopen en daar was het erg druk met allemaal oude mensen. Het dorpje bestaat voornamelijk uit een doorgaande weg en aan deze weg lagen ook de winkeltjes, waar het vlechtwerk was uitgestald en te koop werd aangeboden. Prachtige dingen en ook mooie meubels. In een plaatselijk cafeetje hebben we de lunch gebruikt en uiteraard café con leche gedronken.
We zouden naar camping La Chopera gaan en die lag 3 km voorbij het stadje Placencia, waar we door heen moesten rijden.
Op de camping stonden al enkele Nederlandse campers en caravans en nadat wij even gezeten hadden, waren er al 7 Nederlanders. Verder is het nog erg rustig op de camping. Er is een mooi groot zwembad, maar dat werd nog in orde gemaakt.
Het was bloedheet, dus wij besloten pas later in de middag naar het stadje te gaan. We konden er op de fiets naar toe, want er ligt een prachtig fietspad langs de rivier , waar onze camping,maar ook het stadje aan ligt.
We moesten via een oude brug naar de stad. We zagen de kerken en mooie gebouwen in de hoogte liggen en al fietsend ontdekten we enkele hele mooie roltrappen, die ons snel een eind naar boven brachten. We kwamen mooi in de oude binnenstad uit en moesten onze fietsen stallen bij de vestingmuur.
Al vrij snel kwamen we uit op de Plaza Mayor. Toen we iets verder liepen zagen we een centrum, waar kunsttentoonstellingen waren. Wij gingen er binnen en kwamen in het auditorium uit, waar leerlingen afstuuropdrachten uitvoerden. Zowel operamuziek, piano als fluitoptredens konden wij bijwonen. Het klonk er prachtig in dat oude sfeervolle gebouw. Daarna zijn we naar het VVV gegaan, dat ook al in zo'n sfeervol gebouw met dikke muren en gewelven was gehuisvest.
Via de prachtige kathedraal, een seminarie en een paar kerken kwamen we bij de Parador, die in een oude kerk was. Prachtig verbouwd en toch in stijl gelaten. We hebben er een heerlijk kopje koffie en een wijntje gedronken.
Toen we buiten kwamen, begon het te druppelen en moesten wij ons naar de camping haasten, want de stoelen stonden nog buiten en we moesten ook nog eten. Gelukkig had een buurman onze stoelen al onder de camper gelegd. We hebben toch nog buiten onder de luifel gegeten, maar het werd niet echt meer droog.
Hopelijk is het morgenvroeg weer beter, want we willen nog diverse dingen in het stadje bezoeken.
 
< Vorige   Volgende >