Actuele tijd

Een zonovergoten dag in Salamanka PDF Afdrukken E-mail
Een zonovergoten dag in Salamanka
Het was 13 jaar geleden dat wij in Salamanka waren geweest, maar wij herinnerden ons er nog veel van. We kwamen weer aan bij de kathedraal en de bibliotheek. Dit is een prachtig gebouw met een gevel, die helemaal versierd is met jacobsschelpen. Vorige keer was de bibliotheek gesloten omdat het zondag was, maar nu was hij open, dus wij naar binnen. We probeerden het zachtjes te doen, maar de houten vloer kraakte zo, dat wij toch iedereen stoorden. We konden helemaal naar boven en daar hadden we een prachtig uitzicht op de kathedraal, die er tegenover ligt. 
Van hieruit zijn we via het VVV, waar een Belgisch meisje ons keurig te woord stond, naar de Plaza Mayor gelopen. En volgens ons is dit de mooiste PM in Spanje!!
Het was er ook zeer gezellig. Na de lunch hebben we de universiteitsgebouwen bezocht en zijn we over de Romeinse brug gelopen. Aan de overkant hadden we een prachtig gezicht op de stad en we hebben hier heerlijk in het gras gelegen. Naast ons lag een groep Nederlandse meisjes, die hier een paar maanden studie volgden, althans..... Moeten volgen. Ze lagen ook heerlijk in de zon en hadden gespreksstof genoeg. De zon gaf ons weer een extra kleurtje mee.
Na mijn dutje zijn we weer de stad in gegaan en hebben we nog een terrasje gepikt met een lekker Spaans wijntje en tapas. Om half 9 gingen wij aan het diner. We beginnen een beetje te wennen aan die Spaanse gewoonten. 
Morgen trekken wij weer verder en dan willen we een paar dagen op een camping gaan staan in Plasentia in de streek Extramadura. Mogelijk kunnen we hier ook enkele plaatsen op de fiets verkennen.
 
< Vorige   Volgende >