Actuele tijd

Een prachtige dag in Valladolid en een nieuwe waterpomp PDF Afdrukken E-mail
Een prachtige dag in Valladolid en een nieuwe waterpomp
Nadat we heerlijke asperges hadden gegeten zijn we nog even de stad in gewandeld om een drankje te doen. We hadden weer geluk. Op de Plaza Mayor was het erg druk en er klonk muziek. Er stond een grote tent en er waren optredens van meerdere volksdansgroepen uit de omgeving. Prachtig allemaal in klederdracht. Naast de muziek met castagnetten was er zelfs ook schotse muziek. We konden op ons gemak gaan zitten en genieten. De optredens volgden elkaar in een rap tempo op.

De volgende morgen genoten we echter niet zo. We wilden onder de douche stappen en toen bleek er maar een pisstraaltje uit de kraan te komen en ook uit de andere kranen. Dit betekende dus: waterpomp kapot. Toevallig had ik enkele weken geleden van Jan gehoord, dat je, als je een twinpomp had, toch nog een beetje druk bleef houden en dat hadden wij dus, maar dat voldoet toch niet echt. Jan zei ook, dat hij altijd een reserve pomp bij zich had. Onze buurman, een Belg, bleek ook een reservepomp te hebben, maar niet voor ons. Tja en ik dacht, toen Jan dat vertelde, wat moet ik met een reservepomp als ik hem er toch niet zelf in kan zetten!!
Ria is snel op internet gaan zoeken en vond een camperbedrijf, 25 km verderop.
Na het ontbijt zijn wij de stad ingelopen naar het VVV en die hebben voor ons gebeld naar dat bedrijf om een afspraak te maken. We konden er om 12 uur terecht.
Het duurde even voordat pa het gemaakt had, maar de dochter bleef maar kletsen met ons en wij weten nu wel alles over de omgeving van Valladolid.
Het kostte wat, maar nu hebben we ook weer druk op het water en kunnen we morgenvroeg weer lekker douchen.
Inmiddels is het hier goed heet geworden en zijn wij na de lunch de stad gaan verkennen en hebben we heerlijk op een paar terrasjes gezeten.
Wij zijn geëindigd in een Tapasbar, waar we ons te goed hebben gedaan aan de Spaanse lekkernijen. Het was een leuke, typische Spaanse bar en op een gegeven moment kwamen er ook 4 dames binnen, tezamen ongeveer 360 jaar oud en die gingen daar heerlijk zitten te tapassen en te keuvelen. Fantastisch. Ondanks de kapotte pomp dus toch nog een fantastische dag.
Morgen trekken wij weer verder richting Salamanka.
 
< Vorige   Volgende >