Actuele tijd

Door de PyreneeŽn naar Burgos PDF Afdrukken E-mail
Door de Pyreneeën naar Burgos
Toen we opstonden regende het nog. Het zag er triest uit en het was 6 graden buiten.  Vandaag moeten we door de Pyreneeën via Ron Cesvalles  en Logrongo naar Burgos en dit stuk hebben wij in 2006 dus ook gefietst.
Op weg naar de top passeerden wij zeer veel lopers en fietsers, allemaal in regenkleding. Welgeteld waren we 11 fietsers voorbijgereden en het ging allemaal zeer moeizaam. De eerste fietser die wij passeerden leek op Bennie Koolen, maar dat zal toch wel niet!. Een vrouwtje moest haar fiets duwen. Wij hadden met haar te doen.  Toen wij hier 12 jaar geleden fietsten hadden we stralend weer en dat is heel wat beter voor de moraal. Ria is er nog steeds trots op, dat wij fietsend boven kwamen en niet hoefden te lopen.
Toen wij  over de top waren, werd het droog, maar in Ron Cesvalles regende het al weer. Bij het klooster en de kerk was het erg druk en dat waren niet allemaal pelgrims.  Integendeel vele mensen waren er op zijn zondags. Even later bleek waarom. Wij werden staande gehouden, want er kwam een processie aan. Heel veel mannen, vrouwen en kinderen, allemaal in een zwarte toog gekleed  en met een houten balk in de vorm van een kruis op hun schouders. Ze hadden ook een zwarte kap over hun gezicht. Zoals gebruikelijk in een processie, werd er ook gezongen en het enige wat ik verstond was Maria. Aan het einde van de stoet liepen een pastoor en diverse misdienaars en daarachter veel publiek, dat ook mee zong.
Het was wel indrukwekkend en mooi om dat gezien te hebben.
Nadat de stoet voorbij was mochten wij weer verder en toen werd het droog en ging zo waar de zon schijnen. Toch goed zo'n processie.
 
< Vorige   Volgende >