Actuele tijd

Op naar Bergerac PDF Afdrukken E-mail
Op naar Bergerac
Het was een koude nacht daar aan de visvijver, maar we hadden goed geslapen. Gelukkig had ik mijn pilletjes tegen de jeuk ingenomen, want ik zat weer onder de muggenbultjes. Ze vinden mij toch wel erg lekker!
Om 09.15 vertrokken we weer, richting het zuiden. Eerst ruim 150 km kronkelwegen en toen bijna 200 km op dezelfde N weg. Ria had daar heel fijn gereden. Na de lunch mocht ik weer rijden. Het werd al behoorlijk warm, 28 graden, en de airco moest aan. We kregen veel wegen, waar we niet harder dan 70 mochten en dat schiet dus niet echt op. Maar om 16.30 waren wij toch op de door Ria uitgezochte camperplaats in Lembras, 4 km voor de stad Bergerac. Een keurige camperplaats voor 10 campers.
Na ons diner hebben we een leuke wandeling gemaakt over een route langs een riviertje. Het was een educatieve route over alle flora en fauna in de Dordogne. Er zat ook een gezinnetje te picknicken op de oever van het riviertje . Erg leuk. Aan het einde kwamen we aan op de Romeinse brug van 1315. Hier hebben we een paar leuke foto's gemaakt. Bij terugkomst nog even het dorpje Lembras bekeken. Typisch Frans. Een winkeltje met streekproducten, een galerie, een paar cafeetjes, een feestzaal, een mooi parkje met prachtige aronskelken en heel dicht bij onze camperplek een grote zaal met levende muziek. Daar voor stond een tentje waar men paella verkocht, niet typisch Frans, maar het rook wel heel lekker. We hadden overigens geen last van de muziek. Klonk wel goed.
Wij hebben het plan opgepakt om morgen naar Bergerac te lopen en de stad te verkennen. Lijkt een leuke, oude stad in de Dordogne, bekend om zijn wijn en ook bekend is Cyrano de Bergerac, het toneelstuk!!

Helaas. Toen we op stonden, regende het en hij geeft hier de komende dagen alleen maar regen aan, dus..... We gaan verder zuidwaarts.
 
< Vorige   Volgende >